Sosyete pazarları mercek altında

Sosyete pazarları mercek altında

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, sosyete pazarlarına yönelik denetimler başlattıklarını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nuretttin Canikli, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da sosyete pazarları ve bazı çarşılarda denetimler yapıldığını, bu kapsamda toplam 4 bin 964 adet ürünün denetlendiğini ifade etti.

Öncelikle tüketicilerin bilinçlendirilmeleri ve sağlıklarının korunmasının amaçlandığını vurgulayan Canikli, bu nedenle fiyat etiketlerine ve ürünlerdeki tehlikeli kimyasallara yönelik denetimler gerçekleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu pazarlarda yoğun olarak satışı yapılan tekstil, ayakkabı, çanta ve oyuncak grubundaki ürünlerin denetime tabi tutulduğuna dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu:

"Ankara'da 3 büyük sosyete pazarında toplam bin 222 adet üründe denetim yapılmıştır. Yapılan denetimlerde riskli görülen 7 üründen numune alınmış ve teste gönderilmiştir. Söz konusu 7 numunenin 4 adedinde (çocuk giysisi ve oyuncaklar) limitlerin üzerinde kimyasal içerdiği tespit edilmiş ve güvensiz bulunmuştur. Bu ürünlerin üreticileri ile ilgili idari süreç başlatılmıştır. Ayrıca, Ankara’da çocuk giysilerinde fiziksel güvenlik açısından da denetim yapılmış ve aykırılığa rastlanmamıştır.  Bursa’da yapılan denetimde, 165 adet çocuk giysisi fiziksel ve kimyasal riskler açısından denetlenmiş ve uygunsuzluğa rastlanmamıştır. İzmir’de yapılan denetimlerde, 150 adet çocuk giysisinde fiziksel ve kimyasal riskler açısından denetim yapılmış ve 1 ürüne fiziksel riskler içerdiği gerekçesi ile düzeltme süresi verilmiştir. 4 Mayıs itibarıyla da söz konusu aykırılığın düzeltildiği tespit edilmiştir."

İstanbul’da ise özellikle alışverişin yoğun olduğu Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Sultanahmet bölgesi, Kadıköy, Yeşilköy ve Ulus pazarlarında denetimler yapıldığını anlatan Canikli, bu çerçevede toplam 3 bin 427 adet ürünün denetlendiğini,  bunlardan 348'i ile ilgili mevzuata uygun fiyat etiketi bulundurmadıkları gerekçesiyle idari işlem başlatıldığını bildirdi. 

Canikli, denetimlerin Türkiye genelinde artarak devam edeceğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.