Sosyalist çevrede Said Nursi paniği!

Sosyalist çevrede Said Nursi paniği!

Ulusalcılar-solcular-sosyalistler birbirine girdi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Şanlıurfa'da düzenlenen Said Nursi paneline Emek Partisi il örgütünün çelenk göndermesi sosyalist çevreyi karıştırdı. 

Geçtiğimiz günlerde HDP Karaköprü İlçe Örgütü tarafından Said Nursi paneli ve mevlüdü düzenlendi. Karışıklık panelin düzenlenmesinden değil gönderilen çelenklerden kaynaklandı. 

Ulusalcı ve sol çevrenin çelenge tepki göstermesi üzerine Emek Partisi (EMEP) bir açıklama yaptı.

Genel Başkan Selma Gürkan imzasıyla yapılan ve "Kimi Ulusalcı-'Sol' Çevrelerin Çarpıtmalarına Karşı Zorunlu Açıklama" başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

HİÇ BİR PLATFORMDA SAİD NURSİ ANLAYIŞI İLE YANYANA GELEMEYİZ!

"HDP’nin Şanlıurfa’da Said-i Nursi’yi anma etkinliğine partimiz il örgütünün gönderdiği çelenk üzerinden bazı haber siteleri ve sosyal medyada birkaç gündür devam eden tartışmalar, partimizin bu konuda bir açıklama yapmasını zorunlu hale getirmiştir.

Şanlıurfa il örgütümüzün demokrasi mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz ve seçimlerde ittifak yaptığımız HDP’nin etkinliğine, etkinliğin içeriğini dikkate almadan çelenk gönderdiği doğrudur.

Partimizin savunduğu demokrasi ve sosyalizm değerleriyle hiçbir platformda yan yana gelemeyecek bir anlayışı savunan Said-i Nursi’yi anma etkinliğine çelenk göndermenin partimiz tarafından savunulacak bir tarafı yoktur ve yetkili organlarımız bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapmıştır. Zaten yapılan haberlerde de görüleceği gibi il örgütümüzün bu etkinliğe katılması gibi bir durum da söz konusu değildir. Partimiz, her platformda inanç özgürlüğüne ve devletin her türlü inanç-inançsızlık karşısında kayıtsızlığına dayanan gerçek bir laikliği savunmaktadır. Ancak bu haber üzerinden bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada kimi ulusalcı-“sol” çevrelerin partimize yönelik saldırıları, aslında bu çevrelerin ilericilik adına savundukları gerici-şoven politikalarına gerekçe-dayanak oluşturmaya yönelik bir arayışın peşinde koştuklarını göstermektedir.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum