Sosyal yardımlara yeni düzen

Sosyal yardımlara yeni düzen

Uzun süredir devam eden çalışmalar sonunda sosyal yardımlar için yeni kriterler belirlendi. Artık sosyal yardımlar, puanlama usulüyle verilecek.

10 milyar lirayı aşan sosyal yardımlarla ilgili beş yıldır süren çalışmalar tamamlandı. Buna göre yardımlar, puanlama usulüyle yapılacak. Aynı aileye birden çok kurumdan sosyal yardım yapılması önlenecek. İllerin yaşam standardı dikkate alınarak sahip olunan eşyalar, farklı statüde değerlendirilecek.
 
Sosyal yardım alan 43 bin kişiyle yüz yüze görüşmelerde elde edilen bulgular, 10 kişilik akademisyen ekibi tarafından değerlendirildi.
 
Ailelerin maaş, tüketim biçimleri, çocuk sayısı, araç sahipliği, eğitim durumu ve gayrımenkul sahipliği gibi kriterler dikkate alınarak 24 formüllü yeni bir sistem geliştirildi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın TÜBİTAK ve Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında Türkiye genelinde 12 kent ve 12 köy bölgesi belirlendi.
 
Bölgelere göre farklı değişkenler saptandı.
 
Erzurum, Kars gibi illerde klima sahipliği "lüks" olarak değerlendirilirken, Hatay, Mersin, Şanlıurfa gibi sıcak illerde klima, zorunlu ihtiyaç sayıldı.
 
Projeyle sosyal yardımlar, elektronik yazılımla anlık olarak takip edilecek.
 
Kimin ne kadar yardım aldığı tek tuşla görülebilecek.
 
Projenin ilerleyen aşamalarında kamu kurumlarının yanı sıra belediyeler ve sivil kuruluşların yardımları da sistemde takip edilecek.
 
Böylece mükerrer sosyal yardım ödemesi engellenmiş olacak.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.