Sosyal medyayı ikiye böldü: Bu terlik ne renk?

Sosyal medyayı ikiye böldü: Bu terlik ne renk?

Sosyal medyayı ayağa kaldıran ve herkesin farklı bir renk gördüğünü iddia ettiği elbiseden sonra ortaya yeni bir renk karmaşası çıktı. Terlik için siyah-mavi, beyaz-altın sarısı, siyah-altın sarısı, mavi-altın sarısı gibi birçok renk seçeneği söyleyen...

İnternette geçen yıl başlayan "Bu elbise ne renk?" tartışması bu kez de bir çift terlik için yapılıyor. Portekizce tweet'ler atan bir hesaptan paylaşılan bir çift terlik fotoğrafı, sosyal medyada büyük tartışmaya neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları yeni bir renk sorunsalı ile karşı karşıya kaldı. Terliğin renginin siyah-mavi, beyaz-sarı, siyah-sarı, mavi-sarı olduğunu söyleyenler bir türlü ortak paydada buluşamadı.

İnternetteki en meşhur 'renk' tartışması, Şubat 2015'te 21 yaşındaki İskoç şarkıcı Caitlin McNeill tarafından sosyal medya paylaştığı elbise fotoğrafıyla başlamıştı. Konu, Türkiye dahil dünyanın hemen her yerinde tartışmaya neden olunca, devreye bilim insanları girmişti.Konuya ilişkin Almanya'daki Bradford ve Giessen üniversitelerinden psikologlar bir araştırma yürütmüştü. Buna göre ise renk karmaşasının nedeni, parlaklık ve gün ışıklarının geometrik yeri olarak açıklanmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.