Sosyal Medya’da Müslümanlar’a Yönelik Nefret Raporu

Sosyal Medya’da Müslümanlar’a Yönelik Nefret Raporu

Rapor sosyal medyada Müslümanlar’a yapılan saldırıların tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu ortaya koydu

Birce Bora'nın haberi
 
LONDRA - İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nin yayınladığı “Sosyal Medya’da Müslümanlar’a Yönelik Nefret” başlıklı yeni bir rapor sosyal medyada Müslümanlar’a yapılan saldırıların tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu ortaya koydu.
 
Araştırma kapsamında Twitter’da #Woolwich, #Muslim ve #Islam hashtagleri ile paylaşılan tüm tweetleri inceleyen bilim insanları bu tweetlerin %75’inin “Ağır İslamofobik ifadeler içerdiğini” belirtti.
 
Araştırmacılar ayrıca 11 Eylül 2013’de İngiltere’de #****Muslims hashtaginin de en popüler konular listesine girmeyi başardığına dikkat çekti.
 
Bu rahatsız edici ve İslamofobik hashtag altında paylaşılan mesajların içeriğinde daha ağır hakaretler de bulunmakta. 
 
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Imran Awan konu ile ilgili yaptığı basın açıklmasında “Elde ettiğimiz bulgular hem hükümetin hem de polisin internet ortamında Müslümanlar’ın karşı karşıya kaldığı bu tacizi durdurmak için daha fazla şey yapması gerektiğini gösteriyor. Onlar bu saldırılara sadece diğer herkes gibi sosyal medyada yer almak istedikleri için maruz kalıyorlar” dedi.
 
Awan sözlerine “Bu problem İngiltere’de özellikle asker Lee Rigby’nin aşırı İslamcı militanlar tarafından Londra’nın Woolwich semtinde katledilmesi ile arttı. Bu olaydan sonra Müslüman karşıtlığı çok büyük bir artış gösterdi” dedi.
 
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.