Sosyal medyada Kutlu Doğum heyecanı

Sosyal medyada Kutlu Doğum heyecanı

Sevgili Peygamberimiz (sav) anmak için, her yıl organize edilen Kutlu Doğum Haftası sosyal medyada da kutlanıyor.

Kutlu Doğum Haftasına özel olarak hazırlanan logo Twitter ve Facebook’ta paylaşım rekoru kırıyor. Sosyal Medyada büyük ilgiyle karşılanan Kutlu Doğum Logosunu özellikle gençler profil resmi olarak kullanılıyor.

Kutlu Doğum Haftasındaki etkinliklerde kullanmak üzere Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından grafiker Fatih Kızılkaya’ya hazırlatılan logoda hilal içinde Muhammed yazısı bulunuyor. Logonun fikir babası olan Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, amaçlarının bu kutlu haftada her platformda Hz. Peygamberi anmak olduğunu söyledi.

Sosyal Medya hesabında bu logoyu paylaştıktan sonra birçok kişinin profil resmi olarak kullandığını ve çok kısa sürede yayıldığını söyleyen Ekinci, “Eğitimi sadece okulla, sadece sınıfla ve sadece kitapla sınırlamamak gerekiyor. Geleceğimizin teminatı gençlerin, öğrencilerin yoğun olarak yer aldığı sosyal medyada da değerler eğitimini sürdürmek için bu mecrayı da kullanıyoruz” diye konuştu.

Ekinci, hazırlanan logonun Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Diyanet İşleri Başkanlığına gelecek yıllardaki etkinlikler için teklif edileceğini de sözlerine ekledi.

Kutlu Doğum Haftası logosunu çizen grafiker Fatih Kızılkaya da logonun geleneksel imgeler kullanılarak hazırlandığı söyleyerek hilalin içindeki yıldız motifinin Peygamberimizi simgelediğini ifade etti.

CİHAN