'Sosyal Medya ve Siyaset'

'Sosyal Medya ve Siyaset'

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı'nın ilk kitabı "Sosyal Medya ve Siyaset" yayımlandı.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır üzerinde çalıştığı doktora tezini kitaplaştırdığını söyledi.

Sosyal Medya ve Siyaset adlı kitapta sosyal medyanın siyasetle olan ilişkisini çeşitli bilimsel araştırmalara dayandırarak ortaya koyduğunu belirten Bostancı, siyasal iletişim ve sosyal medya kavramlarının detaylı incelemesine yer verdiğini aktardı.

Siyasal iletişimin sosyal medyaya, siyasete getirdiği yeniliklere dikkat çekmek istediğini anlatan Bostancı, şunları kaydetti:

"Eski siyaset yapma yöntem ve teknikleri, yerini yeni yöntem ve tekniklere bırakmaktadır. Artık siyaset, sadece televizyon ekranları ve gazete sütunlarına sıkışmaktan çok internet ve sosyal medya sayesinde her yerde, her an ulaşılabilir bir hal almıştır. Yeni seçmen profili, teknolojiyi sık kullanan bir profil sergilemektedir. Yeni seçmene ulaşmak yeni mecralar ve yeni siyaset tarzları gerekmektedir.

Bostancı, araştırmada siyasi partilerin ve liderlerin sosyal medya kullanımlarını karşılaştırmalı olarak incelendiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partiye ait resmi internet siteleri, Facebook beğeni sayfaları ve liderlere ait Twitter hesapları analiz edildi. Kitap kapsamında siyasetin iki önemli aktörü olan milletvekilleri ve seçmenlere yönelik Türkiye örnekleminde iki büyük araştırma gerçekleştirildi. TBMM 24. dönem milletvekilleri ile geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı ve milletvekillerinin sosyal medya kullanım alışkanlıkları ortaya konmaya çalışıldı. Türkiye'nin 26 farklı ilinde ikamet eden bin 200 seçmenin katılımıyla da geniş bir araştırma gerçekleştirildi ve seçmenlerin siyasal amaçlı sosyal medya kullanım alışkanlıkları belirlenmeye çalışıldı."

Bostancı, Sosyal Medya ve Siyaset kitabının, sosyal medya ve siyaset konusunda geniş bir araştırmaya yer verilen ilk bilimsel yayın olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.