Sorumluluk sınavları ne zaman gerçekleşecek?

Sorumluluk sınavları ne zaman gerçekleşecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, 12. sınıfında olup mezun olamayan ancak yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin sorumluluk sınavlarının Eylül ayının üçüncü haftasında yapılacağını açıkladı.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin üniversiteye kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlığa bağlı ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfında olup mezun olamayan ancak yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin durumlarının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, 'Kasım ayında yapılması gereken Sorumluluk Sınavı Eylül ayının 3'üncü haftasına alınmıştır. Bu sınavlardan sonra tek dersten mezun olamayan öğrenciler olursa bu öğrenciler için de Tek Ders Sınavı yapılacaktır' denildi.
 
Bu düzenlemelerin lise son sınıf öğrencilerinin hak kaybına uğramaması için yapıldığı vurgulanan açıklamada, 'Üniversitelere kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak olması yukarıda belirtilen sınavlara girecek öğrenciler için bir mağduriyet oluşturmayacaktır. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile işbirliği yapılarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile bu durumdaki öğrencilerin hak kaybına uğramadan Milli Eğitim Bakanlığının sınav süreci bittikten sonra kazandıkları yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmaları sağlanmıştır' ifadelerine yer verildi.
 
Bu düzenlemenin bu yıl da yapılması için gerekli resmî prosedürün başlatıldığı hatırlatılan açıklama da, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun kararı alındığında kamuoyu ile paylaşılacağı, öğrenciler ve velilerin bilgilendirileceği dile getirildi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.