Sorgun: Başkanlık sistemine halk desteği arttı

Sorgun: Başkanlık sistemine halk desteği arttı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, "Başkanlık sistemini vatandaşlarımızın çok net bir şekilde anladığını anketlerden görüyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin süreci AA muhabirine değerlendirdi.

Yeni anayasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM'ye getirileceğini belirten Sorgun, Başbakan Binali Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yeni anayasa üzerine görüştüğünü, uzak olmayan bir süreçte bu çalışmanın TBMM gündemine geleceğini, ardından da referanduma götürüleceğini aktardı.

Sorgun, bu teklifin 367 sayısının üzerinde geçmesi halinde bile, yine halka götürüleceğini vurgulayarak, "Çünkü bu kadar esaslı bir konu. Ne zaman bir sıkıntı olsa halkımıza başvururuz. Hakem olarak halkı kabul ederiz. Halka amir değil hizmetkar, bir siyasi hareketiz." diye konuştu.

 "Büyük bir oranla kabul göreceğini ifade edebilirim"

Ahmet Sorgun, başkanlık sistemini, demokratik mekanizmanın farklı şekilde kurgulanması şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemini vatandaşlarımızın çok net bir şekilde anladığını anketlerden görüyoruz. Başkanlığın konuşulduğu ilk günlerde halkın desteği yüzde 50'lerin epey altındaydı. Şimdi ise halkımızın bunu çok çok yüksek oranlarda benimsediğini görüyoruz. Önceden halkımız bu sistemi yeterince bilmediği halde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenden, 'o bize yanlış şeyi dayatmaz ve önermez' düşüncesinden dolayı mutlaka 'bu milletin faydasınadır' görüşü vardı. Şimdi bu güvenin altının da bilgi olarak dolduğunu görmekteyiz. İllere göre farklılık arz etmesine rağmen büyük bir oranla başkanlık sisteminin kabul göreceğini ifade edebilirim."

Bu sürece ilişkin rutin faaliyetlerin devam ettiğini, ekiplerin çalıştığını anlatan Sorgun, "Yapılan mutabakata göre bunun form alması, ete kemiğe bürünmesi söz konusu. Bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Partimiz de akademik heyetleri de çalışmalarını sürdürüyor. Halka bunları anlatabilecek şekilde çalışmalar devam ediyor. Hiçbir zaman halka gitmekten kaçınmadık. İnşallah, yine koşarak, güle oynaya halka gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.