Sophie in 't Veld: Türkiye'nin AB'ye üyeliğini destekliyoruz

Sophie in 't Veld: Türkiye'nin AB'ye üyeliğini destekliyoruz

Hollanda'nın Demokrat 66 Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na giren Sophie in 't Veld, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini samimi ve içten olarak desteklediklerini söyledi.

Basri Doğan'ın Haberi

Hollanda'nın Demokrat 66 Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na giren Sophie in 't Veld, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini samimi ve içten olarak desteklediklerini söyledi. Sophie in 't Veld, "Türkiye'nin bu yönde ki çalışmalarını sürdürmesini yılmadan devam ettirmesini ümit ediyoruz." dedi.
Hollanda'da katıldığı bir toplantıda, Avrupa Parlamentosu'nda Türk parlamenterlerle temas grubunun üyesi olduğunu hatırlatan Sophie in 't Veld, geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderek görüşmelerde bulunduğunu dile getirdi. Hollandalı parlamenter, "Meslektaşlarım ile yararlı görüşmelerde bulundum.Türkiye'nin adaylık süreci içinde yapması gerekenleri onlar ile paylaştım. Avrupa Birliği sürecindeki çalışmalara hız vermelerini istedim. Zaten bu istek, Türkiye'de görülüyor." şeklinde konuştu.

Sophie in 't Veld, Türkiye'deki demokratik açılımlar, AB'ye uyum süreci ve ekonomideki istikrarlı çalışmaları son derece olumlu karşıladıklarını söyledi.