Sony Xperia C5 Ultra karşınızda!

Sony Xperia C5 Ultra karşınızda!

Sony, akıllı telefon dünyasında pek de karşılaşmadığımız türden bir model tanıttı bugün. Şöyle ki orta seviyede konumlandırabileceğimiz cihazın kamerasına baktığımızda karşımıza üst segment bir çözüm çıkıyor.​

Sony, akıllı telefon dünyasında pek de karşılaşmadığımız türden bir model tanıttı bugün. Bildiğimiz gibi genelde üreticiler cihazlarını 'dengeli' bir biçimde tasarlamaya çalışırlar. Yani örneğin giriş seviyesi bir modelde güçlü yongaseti göremeyiz yahut üst seviye bir modelde basit bir kamera olmaz vs. vs.

İşte Sony'nin yeni akıllısı Xperia C5 Ultra bu bağlamda kamera odaklı fakat uygun fiyatlı bir model arayanların ihtiyaçlarını karşılayacak türden. Şöyle ki orta-üst seviyede konumlandırabileceğimiz cihazın kamerasına baktığımızda karşımıza üst segment bir çözüm çıkıyor.

bsony-xperia-c5-ultra.jpg

Tabii önce genel bir göz gezdirelim:

Android 5.0 işletim sistemi
145 x 72 x 7.6 mm; 142.5 gram
5-inç (1920x1080) IPS ekran
MediaTek MT6795 yongaseti
3GB RAM
16GB dahili hafıza (+microSD)
21.5MP Exmor RS arka kamera
13MP Exmor RS ön kamera
3G/4G, Wi-Fi, BT, GPS bağlantıları
Opsiyonel çift SIM kart, IP65/68 sertifikaları
2,600mAh batarya

Gördüğümüz gibi model aslında tam kıvamında tasarlanmış. Her zaman dediğimiz gibi cep telefonu gibi ufak ekrana sahip cihazlarda 2K çözünürlüğün pratikte bize bir faydası yok. Haliyle 5-inç büyüklüğe FHD çözünürlük gayet dengeli bir tercih. Diğer yandan yine bu sayede yongaseti de her türlü oyunun üzerinden rahatlıkla kalkabiliyor. Ki zaten Mediatek'in tepe seviye Helio X10 ailesinin üyelerinden birisi olan MT6795 (8 ç[email protected] + IMG Rogue G6200 GPU) başlı başına oldukça güçlü bir yongaseti.

Gelelim en önemli kısma, yani kamerasına:

21.5MP çözünürlüğünde Exmor RS sensörle donatılan kameranın diyafram aralığı f/2.2 iken maksimum ışık duyarlılığı ise ISO3200 seviyesinde. 4K video kayıt desteği de sunan kameranın en öne çıkan detayı ise melez (hibrit) oto odaklanma özelliğine sahip oluşu. Bu arada hızlı derken 250ms gibi ciddi bir hızdan söz ediyoruz. Keza benzer şekilde en düşük odaklanma mesafesi de 100mm gibi oldukça iyi değere sahip. Tek eksiği diyafram aralığı bizce. Hani f/2.2 yerine f/1.9 olsaymış gerçekten tadından yenmeyecekti. Bu arada 13MP'lik ön kamerasının da oto. odakşlanma desteğine sahip olduğunu not olarak düşelim.

Siyah, beyaz ve altın renk seçenekleri ile önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak olan modelin ilk pazarı Uzakdoğu ile Rusya olacak. Akabinde Avrupa pazarına girişini gerçekleştirecek. Net fiyatı belli değil ama Sony'nin uygun fiyatlı olacak taahhütünden hareketle ülkemize girişinin +/-1,500-1,750 TL aralığında gerçekleşeceğini umut ediyoruz.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.