Sony, ABD'deki Online Mağazasını Kapatıyor!

Sony, ABD'deki Online Mağazasını Kapatıyor!

Sony'de işler yolunda gitmiyor. Sony, önümüzdeki aydan itibaren online satış mağazasını kapatma kararı aldı. Peki, Sony neden böyle bir karar aldı?

Teknoloji devleri 2015 yılının 2. çeyrek finansal raporlarını geçtiğimiz gün açıklamıştı.

LG düşüşte iken Samsung ve Sony yükselişe geçen firmalar arasında yer alıyordu. Akıllı telefon piyasasında Xperia Z3+ ile umduğu etkiyi yaratamayan Sony, PlayStation 4 satışları ile kar payını arttırmayı başarmıştı.

PlayStation 4 ile oyun sektöründe büyük işlere imza atan Sony için bu karlılık oranını önümüzdeki yıllarda sürdüremeyeceği düşünülüyor. Xperia serisinin amiral gemisi modelleri ile umduğunu bulamayan Sony, sürpriz bir şekilde Online satış mağazasını önümüzdeki ay kapatacağını açıkladı.

Sony, müşterilerine attığı mailde alışveriş ve hediye kartlarının 28 Ağustos tarihine kadar kullanılabileceğini daha sonra Online mağazanın kapanacağını belirtti. Sony'nin neden böyle bir karar aldığı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Karar sadece ABD'deki mağazaları kapsıyor!
Online satışın günümüzde büyük önem taşıdığı ve firmaların online satıştan büyük gelirler elde ettiğini göz önünde bulundurursak, Sony’nin gidişatının iyi olmadığını söyleyebiliriz.

Online alışverişe son verecek olan Sony, Ağustos sonundan itibaren artık ürünlerini fiziki mağazalarda satacak. Bakalım Sony'nin gidişatı önümüzdeki yıllarda nasıl şekillenecek.

sony-entertainment-online-building1-001.jpg

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.