Sonradan Müslüman olan fotoğrafçının Kur'an'daki 114 sure projesi

Sonradan Müslüman olan fotoğrafçının Kur'an'daki 114 sure projesi

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan, sonradan Müslüman olmuş bir Latin Amerika asıllı Müslüman fotoğrafçı, Kur'an-ı Kerim'deki 114 Sure'ye atıfta bulunduğu bir proje ile adından söz ettiriyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İslamiyeti sonradan kabul etmiş bir Latin asıllı ABD vatandaşı olan Carlos 'Halil' Guzman ismi son günlerde ülke genelinde çok popüler. Nedeni ise mesleği olan fotoğrafçılık alanında yaptığı ilginç çalışma.

Halil Guzman, Müslüman olmadan önce Peygamber Efendimiz'in (asm) hayatını çokça araştırmış. Kendisi Müslüman olmasında Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatının ve sözlerinin büyük payı olduğunu söylüyor. Kur'an-ı Kerim'den de etkilenen Guzman, yeni projesine Kur'an-ı Kerim'den ilham alarak başlamış.

Kur'an-ı Kerim'de bulunan 114 sure için ABD genelinde 114 Müslümanın fotoğraflarını çekmeye başlayan Guzman, ayrıca bu projesi sırasında ABD'li Müslümanların yaşantısı ile ilgili büyük deneyim sahibi olmuş. Amerikalı Müslümanlar üzerinde artan nefret suçlarına da dikkat çekmek isteyen Guzman'a göre ABD toplumunda Müslümanların ezilmişliği pek çok farklı travmalara neden oluyor.

Projeyi Peygamber Efendimizden (asm) ilham aldım

"Bir topluluğun ezilmesi başka topluluğa da yansıyor. Toplumlar domino taşı gibidir" diyen Guzman şöyle ekliyor; "Müslüman toplumu ezmeye çalışmak çok saçma. ABD genelinde fotoğraflarını çektiğim Müslümanlar ve çevreleri ile tanıştım. Müslüman toplum gelişime son derece açık. İslamofobi medya tarafından insanları baskıda tutmak için kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

Halil Guzman, konuşmalarında sık sık Peygamber Efendimiz'e atıfta bulunuyor. Hz. Muhammed'in (s.a.v) en büyük ırkçılık karşıtı lider olduğunu söyleyen Guzman, projesinde Efendimiz'in şu sözlerinden ilham aldığını söylüyor;

 “Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise; topraktan yaratılmıştır. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten sakınanınızdır. Arab’ın Arab olmayana, hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.”  (Veda Hutbesi)

İslamiyet ise beni olduğum kişi yaptı

"Bu sözler benim için ayrı bir önem taşıyor. Ben bir Latin asıllı Amerikalıyım. İslamiyet ise beni olduğum kişi yaptı" sözlerini sarf ediyor.

Frontpagemap'in haberine göre Guzman 114 Sure'ye karşılık 114 Müslüman fotoğrafı projesi ile uluslarası yarışmalara da katılmaya hazırlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum