Soner Yalçın'dan Said Nursi'ye desteksiz itham

Soner Yalçın'dan Said Nursi'ye desteksiz itham

Şimdiye kadar Said Nursi ile ilgili böyle bir iddia dedikodu tarzında bile yazılmamıştı

İbrahim Mert'in haberi:
RİSALEHABER - Soner Yalçın, Said Nursi ile ilgili yanıltıcı bir iddiada daha bulundu. Sözcü gazetesindeki köşesinde Turan Emeksiz'i yazan Yalçın, Demokrat Parti (DP) döneminin ikinci yarısında "dincilerin eylemlerini artırdığı"nı söyledi ve Said Nursi'nin parti çalışmalarına katıldığını ileri sürdü.

Yalçın, "Said-i Nursi (Kürd-i) açık açık Atatürk düşmanlığı yapıyordu. DP çalışmalarına katılmak için geldiği İstanbul’da, yakında Medrese-i Nur’un açılacağını söylemesi üniversite öğrencilerinin tepkisine yol açtı" ifadelerini kullanan Yalçın, yeni bir çarpıtmada bulundu.

Said Nursi ve Adnan Menderes ilişkisine dair bugüne kadar bir çok dedikodu tarzında haber ve yazılar yayınlandı. İki ismin birbirlerine aracılar vasıtasıyla selam gönderdikleri biliniyor. Ancak yüzyüze geldiklerine dair bir bilgi mevcut değil. Buna rağmen Menderes'in Said Nursi'nin elini öptüğüne dair iddialar sık sık gündeme getirildi. Ancak şimdiye kadar Said Nursi'nin parti çalışmalarına katıldığı gibi bir iddia dedikodu tarzında bile yazılmamıştı.

SAİD NURSİ'DEN ADNAN MENDERES'E MEKTUP

Hayatını insanların ahiret hayatını kurtarmaya adayan Bediüzzaman Said Nursi, Demokrat Parti'yi destekledi ama hiç bir zaman parti çalışmalarına katılmadı. Tek parti baskı dönemini sona erdiren Demokrat Parti'ye ve Adnan Menderes'e dua eden Said Nursi, zaman zaman yol gösterici uyarılarda bulundu.

Bunlardan biri de Emirdağ Lahikası adlı eserinde geçen kısa bir mektup. Arapça ezan yasağını sona erdiren Menderes'i tebrik eden Said Nursi, Ayasofya ve Risale-i Nur ile ilgili de öneride bulunmuştu:

"Ezan-ı Muhammedînin (a.s.m.) neşriyle Demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi; Ayasofya’yı, beş yüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmek ve halen İslâmda çok hüsn-ü tesir yapan ve bu vatan ahalisine âlem-i İslâmın hüsn-ü teveccühünü kazandıran, yirmi sekiz sene mahkemelerin muzır cihetini bulamadıkları ve beş mahkeme de beraatine karar verdikleri Risale-i Nur’un resmen serbestîsini dindar Demokratlar ilân etmeli ve bu yaraya bir nevi merhem vurmalıdırlar. O vakit âlem-i İslâmın teveccühünü kazandıkları gibi, başkalarının zâlimane kabahatları onlara yüklenmez fikrindeyim. Dindar Demokratlar, hususan Adnan menderes gibi zatların hatırları için, otuz beş seneden beri terk ettiğim siyasete bir iki saat baktım ve bunu yazdım."


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.