Soner Yalçın'a davet: Canlı yayında Said Nursi'yi tartışalım

Soner Yalçın'a davet: Canlı yayında Said Nursi'yi tartışalım

Dr. Hakan Yalman, Soner Yalçın'ın tek cümledeki bir çok yanlışını düzelterek konuşmasına başladı: Kitap değil makale, mürit değil kardeşlik!

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Said Nursi hakkında yazdığı yazının her satırında yalan ve yanlış bilgilere veren ulusalcı Soner Yalçın'a muhataplarından cevap geliyor. 

Yalçın'ın, "Hakan Yalman adındaki müridi, 'Quantum Fiziği ve Bediüzzaman-Gecikmiş Bir Nobel Talebi' diye kitap bile yazdı!" şeklinde eleştirdiği yazar Hakan Yalman da Soner Yalçın'ı yalanladı ve canlı yayında tartışmaya davet etti.

KİTAP DEĞİL MAKALE, MÜRİT DEĞİL KARDEŞLİK!

Moral FM'de İsmail Mücahit Aydemir'in sunduğu "Çıkış Yolları" programına katılan Dr. Hakan Yalman, "Quantum Fiziği ve Bediüzzaman" isimli makalesinin detaylarını anlattı. 

Yalman, Soner Yalçın'ın tek cümledeki bir çok yanlışını düzelterek konuşmasına başladı. Bu başlıkta kitap yazmadığını, bunun bir makale başlığı olduğunu açıklayan Yalman, kendisinin Said Nursi'nin müridi olmadığını çünkü Risale-i Nur hareketinde şeyh-mürit ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

CANLI YAYINDA SAİD NURSİ'Yİ KONUŞALIM

Soner Yalçın ile istediği bir platformda, televizyon veya radyo canlı yayınında bu makale ve Bediüzzaman Said Nursi hakkında konuşabileceğini ifade eden Yalman, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyanın değerleri olan ilim adamlarını anlayabilmek için aynı hayat görüşünü paylaşıyor olmamız gerekmez. Biz aynı memleketin insanlarıyız, aynı gemide yolculuk ediyoruz. Fikirlerimiz farklı olabilir ama niye doğru bir şeyde birleşmeyelim. Beni mürit diye tanımlamış ama bizde şeyh-mürit ilişkisi yok. Bediüzzaman'ın hayatını benimsemiş ve bundan dersler çıkarmaya çalışan bir insanım. Bizde söyleneni peşinen kabul etmek gibi bir durum yok. Kardeşlik durumu var. 

BEDİÜZZAMAN'A HAYRANLIK DUYUYORUM

"Bediüzzaman için Nobel talebini inkar etmiyorum. Bunu Soner beyle tartışabilirim. Bediüzzaman'ı büyütmek gibi çaba içinde değilim. Sloganik bir yaklaşımım da yok ama onu okuduğumda hayret ve hayranık hali duyuyorum." 

Yalman, programın son bölümünde FETÖ'nün Risale-i Nur'a verdiği zararları da anlattı.

"Araştırmacı-yazar" ünvanlı Soner Yalçın, Bediüzzaman Said Nursi hakkında hezeyan dolu, baştan sona yalan ve yanlış dolu bir yazı kaleme almış ve çok tepki çekmişti. 

soneryalcin_asiyeg_risalehaber.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum