Soner Yalçın’a ‘55 bin Said Nursi belgesi’ hediye edildi

Soner Yalçın’a ‘55 bin Said Nursi belgesi’ hediye edildi

Kaleme aldığı yazıda akıllara durgunluk veren yanlış bilgiler yazan Soner Yalçın'a 55 bin belgenin taranması ile hazırlanan Said Nursi çalışması gönderildi

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi hakkında kaleme aldığı yazıda akıllara durgunluk veren yanlış bilgiler yazan Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın belgesiz ve mesnedsiz ifadelerine Osmanlı Araştırmaları Vakfı'ndan tepki geldi. Vakıf, 55 bin belgenin taranması ile hazırlanan 6 ciltlik Said Nursi çalışması gönderdi.

Osmanlı Araştırmaları Vakfı yetkilisi Said Nohut, Risale Haber’e konuştu:

"Soner Yalçın'ın ilgili yazısında herhangi bir belgeye dayanmadan ve herhangi bir referans göstermeden kulaktan dol(dur)ma bilgiler ile Bediüzzaman Said Nursî hazretlerine hakarete varan ifadeleri ve okuyucularını, kamuoyunu yanıltan açıklamaları üzerine vakıf olarak girişimde bulunduk. Kendisine, vakıf başkanımız Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından uzun yıllar devam eden arşiv araştırmalarıyla oluşan bir birikimin ardından yaklaşık 55 bin belgenin taranması neticesinde kaleme alınan belgeli, dipnotlu, yazılı ve sözlü kaynaklara dayalı, ilmî açıdan doyurucu bir başvuru kaynağı olan 6 ciltlik Arşiv Belgeleri Işığında Bediüzzaman Said Nursî ve İlmi Şahsiyeti adlı akademik biyografi çalışmasını gönderdik.

Bu vesile ile içinde bulunduğumuz asırda yazı, makale, kitap, konferans vs. çalışmalarında geçerli olan  'belge, ispat, delil, kaynak, referans, atıf...' gibi anahtar kelimeleri bir kez daha kendisine hatırlatıyor ve gönderdiğimiz ansiklopedi için kendisine 'hayırlı olsun' diyoruz. Biyografisini hazırlamakla iftihar ettiğimiz Bediüzzaman'ın ifadesiyle: "Hakikî vukuatı kaydeden tarih, hakikate en doğru şahittir."

osav_soneryalcin1.jpgosav_soneryalcin2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum