Son Şahitlerden Medine'de yaşan Ahmed Ramazan ağabey dua bekliyor

Son Şahitlerden Medine'de yaşan Ahmed Ramazan ağabey dua bekliyor

Yıllardır Medine'de bulunan Ahmed Ramazan ağabey hastaneye kaldırıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle görüşmüş, yıllardır Medine'de bulunan Ahmed Ramazan ağabey hastaneye yatırıldı. 

Mehmet Paksu'nun verdiği bilgiye göre düştüğü için kırıkları olan Ahmed Ramazan ağabey, birkaç defa ameliyat oldu. Yakınları sevenlerinden dua beklediklerini belirttiler.

Ahmed Ramazan Canbek kimdir?

1927 Malatya doğumlu olan Ahmed Ramazan Ağabey, 1948’de Askerliğini İstanbul’da tamamlar. Kendisine bir Şeyh aramaya başlayan Ahmed Ramazan’a bazı adresler verilir. Gider, ama o tatmin olmaz. Emirdağ’da Bediüzzaman var derler. Sene 1949. Emirdağ’ında ilk ziyareti gerçekleşir. 

Bediüzzaman’ın Tarihçe-i Hayat kitabının ‘Hariç Memleketler’ bölümünde Ahmed Ramazan ismi üç yerde geçmektedir. Kitabın bu bölümünde Ahmed Ramazan ağabeyimizin Bağdat ve Şam’dan yazdığı veya onun vesile olduğu hizmetleri anlatan üç mektup vardır. Zira Ahmed Ramazan’ın hayatı hep hariç memleketlerde geçmiştir. Yurtdışında kaldığı 65 sene içinde, adı geçen mektuplar gibi yüzlerce mektubu dünyanın her tarafındaki tanınmış şahsiyetlere, İslam merkezlerine, Müslüman cemaat liderlerine Risale-i Nur’un neşri için yazmıştır. Bu mektuplar hep hizmetle, Risale-i Nur’un tanıtımıyla alakalıdır. Hz. Üstad’la ve ağabeylerle de daima irtibat halindedir. (Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.