Son kitabında sahih dindarlığı anlattı

Son kitabında sahih dindarlığı anlattı

Soykök, “Muhafazakâr Algılar Karşısında Sahih Dindarlık” isimli 2. kitabını çıkardı

İsmail Aybey’in Haberi
RİSALEHABER -
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Manisalı Mustafa Soykök, “Muhafazakâr Algılar Karşısında Sahih Dindarlık” isimli 2. kitabını çıkardı. Soykök kitabında, kafa karışıklığı içinde olan insanlığın algılar karşısında nasıl durması gerektiği anlatıyor.

Ankara’da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapan ve 2014 yılında “Uygarlıkların Çöküşü” adlı ilk kitabını çıkaran Mustafa Soykök, “Muhafazakâr Algılar Karşısında Sahih Dindarlık” isimli 2. kitabını çıkardı. Soykök bu kitabında, çağımızın gelişen teknoloji ve çoğalan algıları karşısında bir Müslüman’ın nasıl davranması gerektiğini başlıklar halinde ele alıyor.

GÜNCEL KONULARA İSLAMİ BAKIŞ

Güncel konulara İslami bir açıdan bakış kazandıran eser, kafa karışıklığı içinde olan insanlığın algılar karşısında nasıl durması gerektiğine işaret ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Manisalı Mustafa Soykök, “Dindarlık; mübarek gecelerde kandil-sahur-iftar özel programlarıyla ekrana kilitlenmekten, sabaha kadar camide oyalanıp mevlit/kaside dinlemekten, afili cümlelerle şekilli, güzel tebrik mesajları yollamaktan, cennete sokup çıkarıp tekrar cennete sokan bol beğenili vaazlarla cûş u hurûş eylemekten ibaret değildir.

Dindarlık; kaliteli secdelerle Allah’a yaklaşmaktır. Cehennem ve kabir azabını düşündükçe korkudan tir tir titremektir. Dindarlık; faizden ve her türlü haram kazançtan uzak durmak, sömürmeye ve sömürülmeye karşı çıkmaktır. Ümmeti dert edinmek, İslam Birliği’nin hayalini kurmaktır. Dindarlık; bir yetimin başını okşamak, bir çocuğu sevindirmek, bir hastayı ziyaret etmektir. Dindarlık; mal, mülk, makam, mevki sahibi olmakla gönül sahibi olmak arasında tercih yapması gerektiğinde gönlü tercih etmektir. Ensar olmak, muhacir olmak, mücahit olmak, bir iyilik hareketinde aktif olarak görev almaktır. Hayatı Mevla’nın hakkı ve hatırı için yaşamak, son nefesine kadar esas duruşunu bozmamaktır” şeklinde konuştu..

MUSTAFA SOYKÖK KİMDİR?

1979 yılında Manisa’da dünyaya geldi. Manisa İmam Hatip Lisesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördü. Sivil medreselerde Arapça okudu. Öğrencilik yıllarında sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulundu. Arkadaşlarıyla birlikte “18 Mart’ın Sesi Diyalog” ve “Kule” dergilerini çıkarttı. Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfında idari görevler aldı. Arkadaşları ile “Söyleyecek sözümüz, yürüyecek yolumuz var” sloganıyla MANADER’i (Manisa Araştırma Derneği) kurdu ve bir süre başkanlığını yürüttü. Farklı konularda konferanslar, seminerler ve eğitimler verdi. 2003 yılında Denizli Buldan Kaşıkçı Köyü’ne imam hatip olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 ay süreli haseki yüksek ihtisas eğitimini 2008 yılında İstanbul’da tamamladı. Manisa Gölmarmara ve Manisa İl vaizliği yaptı. Altı ay süre ile Amerika Birleşik Devletleri’nde New York Din Hizmetleri Ataşeliği emrinde görevlendirildi. 2010 yılında hadis alanında yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmaları tefsir alanında devam etmektedir. Halen Ankara’da ikamet etmekte olup Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.