Son iki yılda 20 bin sağlıkçı şiddete uğramış

Son iki yılda 20 bin sağlıkçı şiddete uğramış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Beyaz kod birimine son iki yılda yapılan şiddet başvuru sayısını açıklayan Müezzioğlu, "Beyaz kod birimine 1 Haziran 2012 ile 20 Mayıs 2014 arasında yapılan şiddet başvuru sayısı 20 bin 159'dur." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Müezzinoğlu konuşmasında sağlık çalışanlarına yönelik zaman zaman gündeme gelen şiddetten söz etti. Şiddetin kendilerini üzdüğünü anlatan Müezzinoğlu, “Onların şiddete maruz kalmaları bizleri derinden üzüyor. Gerekli her türlü tedbiri alma zorunluluğumuzun olduğunu paylaşmak isterim. Bilimsel gelişmelerin hızla arttığı bir alanı konuşuyoruz. Zaman zaman 2002-2014 kıyaslamalarını yapıyoruz.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına atıfta bulunan Müezzinoğlu, “Sağlık kurumlarında yaşanan şiddet aile içinde okul bahçelerinde veya başka sosyal alanlarda baş gösteren bir olgunun parçasıdır. Sağlıkta şiddet olaylarının kamuoyunda duyarlılığının arttığı 2012 yılından bu yana bakanlık olarak hukuksal çalışmalar yaptık. Şiddet olaylarının takibi için beyaz kod uygulamalarını başlattık. Şiddete uğrayanların ulaşabileceği bir hat kurduk. Beyaz kod birimine 1 Haziran 2012 ile 20 Mayıs 2014 arasında yapılan şiddet başvuru sayısı 20 bin 159. Sağlıkta şiddete tolerans göstermeyen yargı mensuplarına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusuna hekim olarak yaklaştığını belirten Müezzinoğlu, “Hekim ile hasta ilişkisi bir baba oğul ilişkisinden çok mahremiyet ilişkisidir. Böyle bir güven ilişkisini güvenlik gücü ile pekiştirmek ilk eylem planımız olmasın istiyoruz. Bir sağlık çalışanı sözlü bir tacize uğradığında ona karşı ilk duyarlı tepkiyi gösteren sağlık hizmeti alan insanımız olmalı. Bu duyguyu güçlendirmek için bütün kurumların sivil toplum kuruluşlarının medyanın sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.