Son Dakika! Gaziantep'te patlama mı oldu?

Son Dakika! Gaziantep'te patlama mı oldu?

Sosyal Medya bir son dakika haberi ile çalkalanıyor. Gaziantep'te yaşayan pek çok kişi bölgeden patlama sesi geldiğini söylüyor. Olaya dair pek çok farklı bilgi var...

Sosyal medya hareketli saatler yaşıyor. Gaziantep'te yaşayan Twitter, Facebook gibi sosyal medya kullanıcıları Gaziantep'ten şiddetli bir patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Gaziantep'in Yeditepe bölgesinde patlama sesi duyan internet kullanıcıları, 20 dakika önce bir patlama sesi ile irkildiklerini ve ardından helikopterlerin uçuşa geçtiğini bildiriyor.

Gelen ilk bilgiler farklı yönde. Doğalgaz trafosu patlaması olduğu ise ilk gelen bilgiler oldu. Kimileri ise bunun bir el bombalı saldırı olduğunu söylese de iddialar cılız.

Olayın nasıl olduğu anlaşıldığı an sizleri bilgilendireceğiz.

00.15 itibari ile gaziantep valiliği ve emniyet'in araştırmasına göre kent merkezinde herhangi bir patlama olmadığı öğrenildi. Buna göre Gaziantep'te her yerde hissedilen patlamanın il sınırları dışında suriye sınırına yakın bi bölgede olduğu düşüncesi ağır basıyor. Kesin olmamakla birlikte Suriye sınırına yakın bir yere bomba düştüğü ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

00.40 itibari ile Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin konu ile ilgili "En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak" ifadesini kullandı. Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şehrin içerisinde herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi.

Olay yerine doğru giden polis ve itfaiye'nin ise kentin merkez Karataş ve Alleben Göleti civarında patlama sesi duyulması üzerine olduğu bildirildi.

Yani son gelen bilgiler değerlendirildiğinde kent içinde bir patlama olduğu bilgisi yok. Resmi makamlardan açıklama geldiği an sizlerle paylaşacağız.

01.00 itibari ile Gaziantep Valiliği'nden gelen açıklama, olayın "sonic boom" ismi verilen ve uçakların ses duvarını aşması yüzünden vuku bulduğu yönünde. Açıklama için TIKLAYINIZ

Olay ile ilgili olduğu iddia edilen fotoğraf;

unib.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum