Son 5 yıldaki tüm sınavlara inceleme

Son 5 yıldaki tüm sınavlara inceleme

KPSS’de usülsüzlük iddialarının ardından askeri ve polis okulları ile Adalet Bakanlığı sınavları başta olmak üzere, 2010-2015 döneminde yapılan tüm sınavlar mercek altına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen mart ayında başlatılan, gözaltına alınan 62 zanlıdan 32'sinin tutuklandığı KPSS'de usulsüzlük soruşturması derinleştiriliyor.

Zanlıların, polise verdikleri ifadelerin yanı sıra başta YÖK, ÖSYM, Jandarma, Emniyet, TÜBİTAK ve MASAK'tan gelen raporlar ve analizler doğrultusunda, 2010-2015 döneminde gerçekleştirilen askeri okullar ve polis okullarına giriş, Adalet Bakanlığı sınavları ile diğer bazı kamu kurumlarına giriş sınavları çok yönlü ve çok boyutlu biçimde incelenecek.

EMNİYET İFADEYE ÇAĞIRACAK

Öte yandan, 2010 yılındaki KPSS'ye yönelik soruşturma kapsamında "şüpheli" konumunda olan 3 bin 500 kişinin yaklaşık bin 500'ünün "doğrudan şüpheli" olduğu, kalanlarının ise "paralel yapı" ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

Emniyet yetkilileri, doğrudan şüpheli olanların yakalanması için operasyonların süreceğini, kalanların ise emniyet tarafından ifadeye çağrılacağını bildirdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.