Soma'nın yetimlerine öğrenciler el uzatacak

Soma'nın yetimlerine öğrenciler el uzatacak

Soma'daki maden faciasının ardından bölgede yardım faaliyetleri yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim kalan çocuklara öğrencilerin sahip çıkması için çalışma başlattı.

Gökmen Şireci'nin haberi:

İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Yetim Sorumlusu, öğretmen Bilal Aycan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yürekleri dağlayan" maden kazasının ardından yetim kalan çocuklara destek için harekete geçtiklerini söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteğiyle hayata geçirdiği "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında yetim çocuklara yardım amaçlandığını aktaran Aycan, şunları kaydetti:

"Soma'da tüm Türkiye'nin yüreklerini dağlayan maden kazası sonrasında çok sayıda çocuk yetim kaldı. Projemiz kapsamında bu yetim çocuklara sahip çıkmayı planlıyoruz. Şu anda yetim kalan tüm çocuklar Türkiye çapında İHH'nın yetim projesi kapsamına alındı. Bizler de Aydın'da her sınıfın bir yetime sahip çıkmasına vesile olmak istiyoruz. Böylelikle çocuklarımızın yürekleri bu yetim evlatlarımızla birlikte atmış olacak."

Amaç kardeşlik bağı kurmak

Öğretmeni olduğu 1-C sınıfı öğrencilerinin, Sudan'da yaşayan Abdullah isimli yetim çocuğa harçlıklarından pay ayırdıklarını ifade eden Aycan, şöyle dedi:

"Sudanlı yetim kardeşimizin gıda, eğitim ve barınma ihtiyaçlarına gönderdiğimiz para ile katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Normalde gönderilen çok büyük bir para değil. Buradaki asıl amaç çocukların yardım bilincini geliştirip merhamet ve yardımseverlik duygularını geliştirebilmektir. Soma'daki kaza sonrası yetim kalan çocukların da şu anda maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Aynı zamanda öğrencilerin yazacağı kardeşlik mektuplarını da yetimlere ulaştırmaya çalışacağız. Bu vesileyle Soma'da babalarını kaybederek büyük üzüntü yaşayan yetimlerimiz ile öğrencilerimiz arasında kardeşlik bağı kurmak istiyoruz." 

Öte yandan öğrenciler Soma'da babalarını kaybeden çocuklar için büyük üzüntü duyduklarını belirterek ellerinden gelen desteği vermek istediklerini dile getirdiler.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.