Somalili doktorlar uzmanlaşacak

Somalili doktorlar uzmanlaşacak

Somali’de 2013 yılında başlatılan Tıpta Uzmanlık eğitimlerine Genel Cerrahiden sonra İç Hastalıkları Programı da eklendi.

Yeryüzü Doktorları, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Benadir Üniversitesi ortaklığında ve TİKA’nın desteğiyle 2013 yılında Somali’de başlatılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Projesi devam ediyor.  
 
Genel Cerrahi branşında başlayan uzmanlık eğitimlerine yeni katılımlar oldu ve asistan sayısında 14’e yükseldi. Projede yakalanan başarı bölgede ihtiyaç duyulan diğer uzmanlık branşları için de ümit vaat ediyor.
 
8-12 Kasım 2014 tarihleri arasında Mogadişu’da Şifa Hastanesi bünyesinde çalışan STUP ekibi, İç Hastalıkları Uzmanlık giriş sınavını yaparak, toplam 7 asistanı programa dâhil etti.
İç Hastalıkları Uzmanlık öğrencilerini eğitimlerinin bir kısmını Bağcılar Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapacak şekilde planlandı. Eğitim odaklı ameliyatlar yapan ekip, TİKA’nın desteği ve Benadir Üniversitesi ile birlikte yürütülen Yeryüzü Doktorları İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. İkinci yılına giren okulda; Hemşirelik, Ebelik, Eczane Teknisyenliği ve Halk Sağlığı bölümlerinde toplam 143 öğrenci bulunuyor. Okul, ilk mezunlarını Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinde Mart 2015’te verecek. 
Program kapsamında İç Hastalıkları Uzmanlık Programı için Benadir Üniversitesi’nde açılış seremonisi düzenlendi. Seremoniye, Uzmanlık ve İbni Sina öğrencileri ile öğretim görevlileri katıldı. Katılımcılara “İslam’da Bilim” ile ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, cerrahinin geleceği ile ilgili de bir sunum gerçekleştirdi.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.