Somali'den Türkiye'ye teşekkür gösterisi

Somali'den Türkiye'ye teşekkür gösterisi

Türkiye'nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve çeşitli kurum kuruluşlarla işbirliğinde Somali'de yürüttüğü kalkınma projelerinden duyulan memnuniyetten dolayı başkent Mogadişu'da teşekkür gösterisi düzenlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Türkiye'nin TİKA ve diğer kurum kuruluşlarla ülkede yürüttüğü kalkınma projeleri karşısında duyulan memnuniyeti ifade etmek amacıyla "teşekkür gösterisi" gerçekleştirildi.

Mogadişu Belediyesi tarafından organize edilen gösteri için cumhurbaşkanlığı sarayı yakınındaki Özgürlük Parkı'nda toplanan kalabalık bir grup, Türk bayrakları ile Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ın resimlerini taşıdı.

Gruptakiler, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini attıkları sloganlarla dile getirirken, gösteriye hükümet yetkililerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği görüldü.

Mogadişu Belediyesi Sözcüsü Mahmud Yusuf, gösteride yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Somali'ye sağladığı desteğin unutulamaz olduğunu belirterek, Türk hükümetinin ülkede yürüttüğü insani yardım çalışmaları ile kalkınma projeleri karşısında halkın duyduğu minnetin ifade edilmesi için "teşekkür mitingi" düzenlediğini kaydetti.
TİKA ile hükümete bağlı çeşitli kurumlar, Somali'de yürütülen sağlık, eğitim, altyapı başta olmak üzere pek çok projeye destek veriyor. Türk Hava Yolları da 20 yıl aradan sonra Mart 2012'de başkent Mogadişu'ya doğrudan seferlere başlamıştı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.