Somali'den Türkiye'ye teşekkür

Somali'den Türkiye'ye teşekkür

Somalili vekiller, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımlar ve gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde merkezi bulunan Pan Afrika Parlamentosu (PAP) 5'inci Toplantısında, Somalili vekiller, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımlar ve gösterdiği dayanışmayı gündeme taşıdı.

Somali Parlamentosu Milletvekili Abdulaziz Abdullah Muhammed, cumartesi günü meydana gelen patlamayı hatırlatarak "Cumartesi günü 300'den fazla kişinin öldüğü patlamadan sonra Türkiye'nin desteğine ve yardımlarına teşekkür ediyoruz. Afrika kıtasında terör gruplarının yaptığı bu eylemlerle her gün yüzlerce insanımızı kaybediyoruz." diye konuştu.

Uluslararası kamuoyunun Somali'de yaşananlara sessiz kaldığını belirten Muhammed, yaralıların tedavi için pazartesi günü Türkiye'ye götürüldüğünü dile getirdi.

"Türk halkına ve hükümetine minettarız"

Milletvekili Abdulhakim Moalim Ahmed, Somali halkının Türkiye'nin yaptığı yardımları ve gösterdiği dayanışmayı unutmayacağını ifade ederek "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk halkına ve hükümetine Somali halkına verdiği destekten dolayı minnettarız ve bunu asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı. 

Somali'de Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde de saldırıda yaralanan 200 kişinin tedavisi devam ediyor.

Hastaneye çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan iki genel cerrahi, iki ortopedi ve travmatoloji ile iki plastik cerrahi uzmanı hastanede görev yapmak üzere Somali'ye gönderilmişti.

Başkent Mogadişu'daki El Emin Ambulans Servisi Müdürü Doktor Abdulkadir Adem, Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının bugün itibarıyla 300'ü aştığını söylemişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.