Somalı esnafa müjde!

Somalı esnafa müjde!

Soma'da meydana gelene maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların kapsam dahilindeki kredi borçları bir yıl süreyle faizsiz ertelenecek.

Resmi Gazete'nin 2 Ağustos tarihli sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, TESKOMB'a bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan bankadan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 13 Mayıs 2014'ten itibaren bir yıl içinde dolacak olanlar 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenecek.
 
Buna bağlı olarak, kredi itfa tablosu doğrultusunda kalan tüm taksitler de birer yıl ötelenecek.
 
Karara göre, kapsam dahilindeki esnaf ve sanatkarlar 2 Ağustos tarihi itibarıyla iki ay içinde maden kazasından zarar gördüklerini belirterek kredi borçlarını faizsiz olarak ertelenmesi için bankaya başvurabilecekler.
 
Borçları ertelenen esnaf ve sanatkarlara talepleri halinde erteleme süresi içinde banka tarafından düşük faizli kredi açılabilecek.
 
Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.