Soma’daki madenciler için Kabe'de dua ettiler

Soma’daki madenciler için Kabe'de dua ettiler

Umre ziyareti için Mekke'de bulunan Türkler, Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için Kabe'yi tavaf ederek dua etti

Görevliler eşliğinde Kabe'yi tavaflarının ardından, faciada hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyan Türk ziyaretçiler, binlerce Yasin-i Şerif hatminin dualarını da Kabe'de yaptı.
 
Kutsal mekanda madenciler için dua edilirken, bazı umrecilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Duanın ardından Türk umreciler, Soma'da yaşanan acı olayı birbirlerine sarılarak paylaştı.
 
"Şimdi dua zamanı"
 
Mustafa Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabe'de renkleri ve dilleri farklı ama dilekleri aynı olan insanların Soma'daki maden faciasında yaşamlarını yitirenler için tavaf yapıp, dua ettiklerini söyledi.
 
Maddi olarak birşey yapamadıklarını ancak böyle manevi hediyelerle faciada ölenlere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:
 
''Mekke’de, Kabe’nin gölgesinde, dua makamında din kardeşliği görevini yerine getirmek için toplandık. Bizler kardeş olarak onların yanında bulunamadık, yetimlerin başını okşayamadık, annelerinin gözyaşını silemedik ama din kardeşi olarak tavaflar yaparak onlara dualar ettik. Yetim kalan yavruların yüreklerine serinlik katabilmek, annelerin gözyaşlarını silebilmek, Soma’da yaşanmış acıları paylaşabilmek için, yerin metrelerce altında karanlıkta kalan kardeşlerimizin imdadına yetişebilmek için şimdi dua zamanı, Şimdi amin nidalarıyla Soma’ya ulaşma zamanı, şimdi kardeşlik zamanı."
 
Umrecilerden Nurullah Aydın da Soma’da hayatını kaybedenler için tavaf yapıp toplu dua ettiklerini anlatarak, ''Biliyorduk babasız kalan yürekler üşürmüş, bu yüreklerin üşümemesi için dualarımızla onları ısıtmaya çalıştık. Yanlarında olamadık ama Kabe’den dua makamından dua ettik. Soma’daki kardeşlerimize Rabbim sabır ihsan etsin'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.