Soma’daki madenciler için dua ettiler

Soma’daki madenciler için dua ettiler

Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için Malatya’da gençler Yasin-i Şerif okuyarak dualar etti.

Malatya Melekbaba Gençlik Merkezi’nde sınavlara hazırlık eğitimi alan öğrenciler, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Yasin-i Şerif okudu. Maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için ellerini semaya açan öğrenciler, Allah’tan (cc) hayatını kaybedenler için rahmet diledi.

Öğrencilerden Yakup Çetin, feci olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Soma’da maden ocağında çalışan işçilerin, ailelerinin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalıştığına dikkat çeken Çetin, “En helal rızkı kan ter içinde evlerine götürüyorlardı. Hiçbir söz onların firak acısını ifade edemez ve teselliye yetmez. Gözümüzde yaşlarla onların kederine ortak olmak, dua dua yalvarmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.” dedi. Öğrencilerden Hacı Mehmet Bigiş ise acı olayda yaşamını yitiren işçilere Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralıları acil şifa, ailelerine sabır dilediklerini bildirdi.

SOMA İÇİN TAZİYE ÇADIRI

Ayrıca, Malatya'da Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için taziye çadırı açıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak duaların edildiği çadır, 3 gün boyunca açık kalacak. Çadırı, Malatya Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da ziyaret etti. Vali Şahin, Soma'da yaşamını yitiren işçilere Allah'tan rahmet dilediklerini ifade etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.