Soma'daki faciada ölenler şehittir

Soma'daki faciada ölenler şehittir

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin "şehit" olduğunu belirtti.

Ramazan Turgut'un haberi:

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin "şehit" olduğunu belirtti.

Karadaği, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'da meydana gelen faciadan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Şehit ailelerinin yaşadığı acıyı benliğimizde hissettik. Bundan dolayı Birlik olarak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere şehit ailelerine taziye mesajı gönderdik" dedi.

Bunun İslam kardeşliğinin gereği olduğunu vurgulayan Karadaği, "Bu kardeşlerimizin İslami delillere dayanarak şehit olduklarını söylüyoruz. Kıyamet gününde bu kardeşlerimizin Peygamber ve sıddıklarla haşr olunmalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Alimlerin de bu tür facialar karşısında aktif rol almaları gerektiğini belirten Karadaği, "Alimler şehit ve yaralı yakınlarının acılarını paylaşmalı onlarla beraber olmalı. Başta ailelerine manevi destek olmak üzere alimler, Soma'daki şehit ve yaralı yakınlarının acılarını paylaşmalı ve onlarla beraber olmalı" şeklinde konuştu.

Facialar karşısında siyasi düşünceleri bir tarafa bırakarak, ortak hareketin önemine değinen Karadaği, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, 'Müminler bir bedenin uzuvları gibidir, bir uzuv rahatsızlandığında tüm vücut bundan acı duyar.' Müslümanlar bu acılar karşısında beraber hareket etmeli. Ahlaki olarak bu faciaları siyasi malzeme haline getirmek caiz değildir. Alimler bu gerçeği topluma anlatmalı, faciaları bu yönde istismar etmek isteyenlere bunun caiz olmadığını ifade etmeleri gerekir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.