Soma'da Türk Diyanet Vakfı iftarı

Soma'da Türk Diyanet Vakfı iftarı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehit madencilerin aileleri ve kazadan kurtulan madencilerle Soma'daki iftarda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca Soma 13 Eylül Parkı'nda verilen iftara katılan Görmez, Soma'da yakınlarını kaybedenlerin yüreklerinin hala yaralı olduğunu belirtti.
 
Ölümü "yok olmak" olarak değerlendirmeyen bir inancın mensupları olduklarını ifade eden Görmez, ölümün Allah'ın cenneti, cemaliyle buluşmanın en güzel vesilesi olduğunu söyledi. Dünyayı fani bilenlerden olduklarını vurgulayan Görmez, "Baki olanın ahiret yurdu olduğuna iman etmiş bir milletiz. Böyle bir inancın mensubu olmaktan iftihar duyuyoruz" diye konuştu.
 
Görmez, Soma'daki maden faciasında ebediyete gidenlerin büyük dersler verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:
 
"Milletçe çok şeyler öğrendik onlardan. Rabbimiz her birini cennete koysun, sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa ile buluştursun, gani gani rahmet eylesin. Öğrettikleri en büyük şey: Millet olarak ruh köklerimize hala ne kadar bağlı olduğumuzu gösterdiler. Soma'ya düşen ateş Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde yaşayan her kardeşimizin yüreğine düştü. Az önce Soma'da mezarlarını ziyaret etim. Sadece Türkiye'nin ilkokullarından çocuklarımızın bu acı üzerine gönderdiği mektuplar vicdanını kaybetmiş bütün insanlara büyük bir derstir. Mektupların bazılarına gözlerim ilişti, okumakta zorluk çektim. Annelerine babalarına mektup yazan çocuklar var. Onların yazdığı mektuplar vicdanını kaybetmiş insanlığa büyük bir derstir. Allah'a hamdolsun ruh köklerimiz kaybetmedik. Sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi de paylaşıyoruz. Bunu görmekten, yaşamaktan mutluluk duyduk. Rabbimiz milletçe bize daima bu şuuru nasip etsin. Olayın üzerinden 50 gün geçti biz sizi acılarınızla baş başa bırakmadık, acılarınızı paylaşamaya devam ediyoruz."
 
Programda Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.