Soma'da ölen işçi sayısı 299'a yükseldi

Soma'da ölen işçi sayısı 299'a yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasında bugün itibarıyla 299 işçinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda 15 işçinin daha madenden çıkarıldığını söyledi.

"Böylelikle 299 işçiye ulaşıldı" diyen Yıldız, cenazelerden 286'sının ailelerine teslim edildiğini, 13 işçiye ait cenazelerin ise ailelerine teslim edilmek üzere işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Bakan Yıldız, DNA testlerinin de tamamlanmasıyla 3-4 saat içinde işçilerin büyük bölümünü ailelerine teslim etmeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Belki 4-5 işçimiz biraz daha gecikebilir. Ama hedefimiz, amacımız bugün itibarıyla ailelerine bütün bu işçi kardeşlerimizi teslim etmek. Şu anda en fazla yer altında 3 işçimizin olabileceğini değerlendirdik. Arama faaliyetleri devam edecek."

Taner Yıldız, cesetlerin çıkarılmasının ardından madeni hızlıca denetimlere açacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Fakat bu arada yangın yeni başlayan bir şey. Yarım saat, 45 dakika civarında oldu. Onu da kontrol altına almamız lazım. O maden ocağının hem denetlenmeye hem de kontrol edilmeye ihtiyacı var. Hem teknik hem de idari çalışmaları bir arada yürütülebilecek bir kararı vermemiz lazım. Dün, özellikle gece son derece verimli bir çalışma yapıldı. Allah razı olsun, bütün kurtarma ekibi sabaha kadar aralıksız çalıştı, 15 işçimizi dışarı çıkartmış olduk."

Yaşam odaları

Gazetecilerin "yaşam odaları konusunda düzenlemeye gidilecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine de kazanın sıra dışı ve herkesi çok derinden yaraladığını vurgulayan Yıldız, "Bu kazanın yalnızca bir kurumumuzla değil, bütün bu yapıyla alakalı tekrar değerlendirmemiz gereken bir yanı olacak. Ne varsa alternatif, değerlendirmesi gereken bundan sonra onlar yapılacak Ondan yana müsterih olun" diye konuştu.

Bakan Yıldız, soruşturmayla ilgili bir soru üzerine de şu yanıtı verdi:

"Şu anda bana ulaşan bir konu yok. Mutlaka onlar bir değerlendirme yaptılar, fakat o değerlendirmeler sonucunda tamamladılar mı, yoksa devam ettirecekler mi kendileriyle konuşmamız gerekiyor. Konuştuktan sonra kamuoyuyla paylaşırız. Bilirkişiyle beraber, savcıyla, iş müfettişiyle beraber girilen ocakta çalışmanın sonuna varıp varmadıklarını da görüşeceğiz. Hata Çalışma Bakanımızın bu konuda bilgisi varsa o da paylaşabilir kamuoyuyla."

Yıldız, son olarak çıkan lokal yangını kontrol altına almadan, en fazla üç işçimizle alakalı işlem yapamayacaklarını, onu kontrol altına almaları gerektiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.