Soma’da hüzünlü mevlit

Soma’da hüzünlü mevlit

Soma’daki faciada hayatını kaybeden 301 madenci için mevlit okutuldu. Kimse Yok mu Derneği’nin girişimiyle gerçekleştirilen mevlitte hüzün hâkimdi.

 Derneğin dünyanın dört bir yanındaki gönüllülerince okunan hatimlerin duası da gözyaşları içinde yapıldı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için Kimse Yok mu Derneği tarafından mevlit okutuldu. Mevlitte yurtiçinden ve dünyanın dört bir yanından dernek gönüllüleri tarafından okunan hatimlerin duası da yapıldı. Soma merkez Osman Gazi Camii’nde öğle namazından önce gerçekleştirilen mevlide maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri, yakınları, İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Uşak, Balıkesir, Denizli ve Kütahya illerinden çok sayıda vatandaş ve dernek gönüllüleri katıldı.

Maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için yapılan dualara eşlik edenler Fatihalar okudu. Dernek de, hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına burs ve eğitim imkanlarıyla destek olacağını açıkladı. Kimse Yok mu Derneği Ege Bölge Koordinatörü Mesut Arıkanlı, maden ocağı faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Arıkanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Somalı kardeşlerimiz bu faciayı yaşadığı ilk günden itibaren lojistik ekibindeki arkadaşlar buradaydı. Gönüllülerimiz, Türkiye’nin dört bir yanında defnedilen kardeşlerimizin ailelerini ziyaret etti, taziyelerini iletti. Acil ihtiyaçlarını belirlediler. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Maddi ihtiyaçlarının karşılanması kadar biz manen de dualarla, hatimlerle, mevlitlerle onlarla beraber olmak istedik. Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanında gönüllülerimizin okudukları hatimlerin burada duasını yaptık, Mevlid-i Şerif okuttuk. Kardeşlerimizin maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçları konusunda onların yanında olmak istedik. Burada ne yapılırsa yapılsın kardeşlerimizin acısı dindirilemez, vefat eden kardeşlerimizi geri getirmez. Ama biz maddeten, manen kısa süreli değil, bir haftalık, 10 günlük değil inşallah bu dernek hayatta olduğu müddetçe kardeşlerimizin çocuklarına burslarla, eğitim imkanlarıyla sonuna kadar yanlarında olacağız.” 

MİRAÇ GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Peygamber Efendimiz’in (sas) İlahî huzura yükseldiği Miraç Gecesi’nde müminler camileri doldurdu. İstanbul’da gecenin manevi feyzinden istifade etmek isteyenler Sultanahmet Camii ile Eyüpsultan’a koştu. Akşam namazından sonra başlayan programlarda Miraç konulu kasideler okundu, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini dualar takip etti. Eyüpsultan’da akşam namazı sonrası pilav, ayran ve helva ikram edildi. Cami hem yurtiçinden  hem de yurtdışından ziyaretçilerini ağırladı. Bir gün önce yaşanan deprem ve Soma’da yaşanan facia, müminlerin ortak noktasıydı. Hayatını kaybeden işçiler için dua edildi. Bazı vatandaşlar da yaşanan depremden ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.