Soma'da hüzünlü bayram

Soma'da hüzünlü bayram

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrasında 3. bayramda da hüzün hakimdi.

Soma'da, 39 maden şehidinin kabrinin bulunduğu maden şehitliğine gelenler dua etti.

Soma'da, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından üçüncü bayramda da gözlerde yaş dinmedi. Maden şehidi aileleri yakınlarının kabirleri başlarında dua ederek gözyaşı döktü. Şehitlikte müftülük görevlileri tarafından dualar okundu.

"ONSUZ ÜÇÜNCÜ BAYRAM"

301 maden şehidinden biri olan İdris Duran'ın ailesi, bayramın ilk gününü biricik oğullarının kabri başında geçirdi. Anne Kezban ve babaanne Ukade Duran, İdris Duran'ın kabri başında gözyaşı döktü.
Anne Kezban Duran, acılarının büyük olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Acılarımız böyle özel günlerde daha da katlanıyor. Bir şey diyemiyoruz. Allah sabırlar versin. Onsuz 3. bayramımız. Çok koyuyor. Hiç aklımızdan çıkmıyorlar. Bir kızımız vardı facia olduğunda şimdi iki yaşında oldu aynı babasına benziyor. İnşallah o hayırlı ömürlü olur. Damadım orada çalışıyordu. O günden bu yana işe giremedi. İki oğlum aynı madende çalışıyordu. Diğer oğlum sabahlara kadar abisini aradı madende ama çıkaramadı. Abiyimi çıkaramadım diye çok üzüldü." 

Şehidin babaannesi Ukade Duran ise bu acıya dayanamadığını belirterek, "Allah şefaatlerinden yavrularımı mahrum koymasın" diyerek gözyaşı döktü.

Bayramın ilk günü maden şehitliğini ziyaret edenler arasında Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da vardı. Şehit madencilerin kabirlerini dolaşarak dua eden ve yakınlarına sabırlar dileyen Özdağ, ziyaret sonrasında açıklama yaptı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da elim bir iş kazası olduğunu hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu:

"Bugün bu iş kazasından sonra bu mağduriyetlerin giderilmesi için millet, devlet ve hükümet olarak sosyal, siyasi, ekonomik ve hukuki alanda çok ciddi gayretler sarf edildi. Şu an yargılama aşaması devam ediyor. Bizde bugün bir bayram günü şehitliğimizi ziyarete geldik. 301 kardeşimizi şehit vermiştik. Bugün en azından buraya bir kez daha gelelim vefa imandandır diyerek mezarlığı ziyaret edelim bütün ölmüşlerimize dualar fatihalar gönderelim istedik. Bir kez daha o acıyı tazeleyelim bir daha bu tür kazalar olmasın diyerek işverenler, çalışanlar, sendikalar, gerekse devlet yetkilileri, kamu sektörü daha dikkatli olsun diyerek bir kez daha onları hatırlatmak için buradayız."
Birlikte acıları paylaşarak azaltmış olacağımızı anlatan Özdağ, "Japonya Hiroşima'da iki atom bombası yedi. Nagazaki'de her yıl bütün Japonlar bunu anıyor. Bizde bütün Türkiye, Manisa, Soma olarak, siyaset üstü olarak bu olayı her yıl anmalıyız ki farkındalık oluşturalım. Aynı zamanda bir daha bu tür kazalar olmasın diyerek dikkatleri bu kazaya çekelim" dedi. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.