Soma'da 432 çocuk yetim kaldı

Soma'da 432 çocuk yetim kaldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Soma'daki maden faciasının ardından 432 çocuğun yetim kaldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Soma'daki maden faciasının ardından 432 çocuğun yetim kaldığını söyledi
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) Soma'daki maden faciasının ardından yapılan çalışmalara ilişkin düzenlenen basın toplantısında, AFAD şemsiyesi altında Sağlık Bakanlığı ile ilk günden itibaren ailelerle ilgili çalışmaları yapmaya başladıklarını söyledi.
 
Ailelerin sosyal durumlarıyla ilgili bir tablo ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatan İslam, şunları kaydetti:
"Şimdiye kadar 289 ailemize ulaştık. Ulaşamadığımız aileler defin işlemleri dolayısıyla bulundukları şehrin ya da ilçenin dışına çıkan aileler ama onlarla da irtibatımız var, en kısa zamanda görüşeceğiz. Hayatını kaybeden madencilerimizin evli olanlarının sayısı 255. Bekar olanlar 46 kişi. Çocuğu olmayan madenci sayımız 84. Hayatını kaybeden ve çocuğu olan madenci sayımız 217. Toplam 432 çocuğumuz babasız, yetim kalmış durumda. Bu çocukların yaş ortalaması 10."
 
Şu anda bu aileleri ayakta tutmanın, ailelerin hayatlarına devam etmelerini sağlayacak tedbirleri almanın önem taşıdığını vurgulayan İslam, "Halkımıza çok teşekkür ediyoruz, herkes son derece duyarlı. Hem fert fert son derece duyarlı hem de STK'lar, bilimsel örgütler, üniversiteler son derece duyarlılar. Sahaya inmek, bu ailelerle ilgili çalışmalar yapmak, yardım etmek istiyorlar" diye konuştu.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.