Soma şehitleri facianın 3. yılında anılıyor

Soma şehitleri facianın 3. yılında anılıyor

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 3. yılında Madenci Şehitliği, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te hayatını kaybeden maden işçileri, facianın 3. yılında Madenci Şehitliğinde sevenleri ve ziyaretçileri tarafından anılıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şehitlik, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Şehit yakınları ve vatandaşlar, mezarlıkta kendileri için oluşturulan özel oturma bölgelerinde dualar ediyor, sevdiklerini anıyor.

Madencilerin çocukları, eşleri, anne, baba ve kardeşleri, mezar başında gözyaşı döküp, dualar okuduktan sonra sevdikleri için hayırda bulunuyor.

Şehitlerin küçük çocukları da 3. yılını dolduran acının büyüklüğünü anlayamadan mezarlıkta dolaşıyor.

Öte yandan Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de şehitlikteki madenci anıtına çelenkler bırakıyor. Kızılay'ın Soma temsilciliği gönüllüleri de ziyaretçileri yönlendirme konusunda yardımcı oluyor.

Madende yaşamını yitiren Ali (24) ve Yılmaz Çifitçi (28) kardeşlerin annesi Cemile Çifitçi de oğullarının mezarı başında AA muhabirine, kendisini kimsenin anlayamayacağını, çok yalnız kaldığını ifade etti.

Ancak "2 oğlunu aynı anda kaybeden annelerin" duygularını anlayabileceğini belirten Cemile Çifitçi, acısının bir gün bile dinmediğini, hiç de dinmeceğini dile getirdi.

Oğulları şehit olduktan sonra dünyaya gelen torunlarına da istediği gibi kucaklayamadığını anlatan Çifitçi, kilometrelerce uzaktan şehitliği ziyarete gelenlere de müteşekkir olduğunu söyledi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.