Soma halkı İHL binasını istiyor

Soma halkı İHL binasını istiyor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık bin kişi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilen Linyit Lisesi binasının İmam Hatip öğrencilerine verilmesi için eylem yaptı.

Eylemciler, İHL’liler için ‘gerici’ diyen zihniyete de tepki gösterdi.
 
İHL’lere kayıt için başvuran 359 bin öğrenciden 200 binin açıkta kalması, okulların açılmasına günler kala yeterli bina sorununu yeniden gündeme getirdi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık bin kişi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilen Linyit Lisesi binasının İmam Hatip öğrencilerine verilmesi için eylem yaptı.
 
Eylemde; Manisa Valiliği’nin Linyit Lisesi binasının Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilmesi kararının uygulanması talep edildi.  
 
TAHSİS KARARININ İPTALİ PROTESTO EDİLDİ
 
Duyarlı vatandaşlar, Soma Linyit Lisesi binasının Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis kararının iptal edilmesini Cengiz Topel Meydanı’nda protesto etti. Protestoya katılan vatandaşlar “Bursluk sınavında Türkiye birinciliği çıkarmak gericilik değildir”, “Annem de babam da Linyit Mezuna ama ben İmam Hatipliyim”, “İmam Hatiplere böyle mi sahip çıkacaktınız… Temiz ve ahlaklı nesil için el ele Soma” yazılı pankartlar taşındı.
 
GERİCİ EĞİTİM İSTEMİYORUZ, OKULUMA DOKUNMA
 
Soma Memur-Sen Başkanı Ahmet Açar, 28 derslikli binada bulunan Soma Linyit Anadolu Lisesi’nin 2014-2015 öğretim yılında öğrenci sayısı 632 olacağını ifade ederek, “Soma Kaymakamı ve Manisa Valimizin imzalarının arkasında durmalarını bekliyoruz. Soma’da her toplumsal olayda toplumu provoke eden CHP-MHP, EĞİTİM-SEN ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin organizasyonu ile eylem kararı alınıp 120 kişilik bir grubuyla eylem yaptılar. Eylemciler günlerce uğraşmalarına rağmen 8 Eylül Pazartesi günü bir kısmı çocuklarından oluşan 120 kişilik grup toplandı. Amaç eğitim değil tamamen siyasidir. Eylem yapan vatandaşların dövizlerinde, ‘Gerici eğitim istemiyoruz, okuluma dokunma‘ ifadeleri yer aldı.
 
GEZİCİ GRUBUN EYLEMİ
 
Okul Aile Birliği Başkanı Özlem Sezer de, 50-60 kişilik provokatör Gezici grubun eylemi üzerine Yunus Emre İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yapan 300 civarında öğrencinin mağdur edildiğini hatırlatarak, “Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Manisa Valiliği kararıyla Linyit Lisesinin yerine taşınma kararı alındı. Karar sonrasında okulumuzda okumak üzerine 300 öğrenci kayıt ettik. 50-60 kişilik Gezici grubun eylemi sonrasında rapor göz önüne alınarak okulumuzun taşınması durduruldu. Eğer deprem yönetmeliğine uygun değilse Linyit Lisesi öğrencileri aynı binada nasıl eğitimini sürdürecek?” diye sordu.
 
BÜTÜN OKULLAR DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN DEĞİL!
 
Geçen yıldan bu yana Soma’da birçok okulun depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine dair tüm vatandaşların bilgisinde olduğunu ifade eden Özlem Sezer, “Bütün okulların güçlendirme kararı varken neden Yunus Emre İmam Hatip Ortaokuluna karşı sorun çıkartılıyor? Soma’daki bütün okulların depremden önce yapıldıkları için deprem yönetmeliğine uyulmadığı için güçlendirme kararı bütün okullar için var. O zaman bütün okullarda eğitim görülmemeli. Olay artık bina yönünden çıkarak siyasi yönde ilerlemeye başladı” dedi.
 
150 İHL ÖĞRENCİSİ AÇIKTA KALDI!
 
Geçen yıl eğitim, öğretim döneminde 400 mevcut öğrencinin olduğunu ifade eden Özlem Sezer, “Bize bu sene beşinci sınıflar için 350, nakil olmak isteyen 100 öğrenci,50 öğrencinin ise müracaatını aldık ama kayda geçemiyoruz. Şu anda 150 öğrencimizin kaydını yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.