Solomon Adaları'na TİKA desteği

Solomon Adaları'na TİKA desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Solomon Adaları Sağlık Bakanlığı işbirliği çerçevesinde, uzak adalardaki hastaneler ve sağlık ocakları arasında ulaşımı kolaylaştırmak üzere temin edilen dört adet hizmet motorunun düzenlenen törenle yet


Solomon Adaları Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine, uzak adalarda sağlık ocakları ile yerel hastaneler arasında hastaların ve doktorların ulaşımını sağlamak üzere TİKA'nın desteğiyle dört adet hizmet motoru temin edildi. Solomon Adaları ile işbirliğinin ilk adımlarından biri olan proje, adalardaki halkın hayati bir ihtiyacına doğrudan cevap vermesi bakımından özel bir anlam taşıyor.
Engebeli ve ormanlık arazi şartlarından dolayı kara taşımacılığının kullanılamadığı adalarda, her türlü ulaşım deniz yoluyla sağlanıyor. Buna rağmen, pek çok ailenin kendilerini okyanus akıntılarına karşı adanın bir diğer ucundaki hastane veya sağlık merkezine ulaştırabilecek sağlamlıkta botu bulunmuyor. TİKA'nın desteğiyle temin edilen hizmet motorlarının bilhassa acil durumlarda hastaların sağlık merkezlerine, sağlık personelinin de hastalara ulaştırılmasında ambulans görevi üstlenmesi öngörülüyor.
Teslim törenine katılan Solomon Adaları Dışişleri Bakanı Sayın Clay Forau, hizmet botlarının Makira ve Ulawa vilayetindeki hastane ve sağlık merkezlerine ulaştırılacağını belirterek dostane ilgiden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti. Vilayet valiliğinin de TİKA tarafından ayrıca bir teşekkür mektubu sunmak istediğine değinen Solomon Adaları Dışişleri Bakanı Forau, Türkiye ile işbirliğinin önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesini görmekten memnuniyet duyacağını ifade etti.
Güney Pasifik Okyanusu'nda yer alan küçük ada devletlerinden biri olan Solomon Adaları, yaklaşık 600.000 nüfusu ile bölgedeki En Az Gelişmiş Ülkeler arasında yer alıyor. Ülkeyi oluşturan adaların birbirine uzaklıkları, ulaşım imkânlarının kısıtlı oluşu ve görece yüksek maliyetleri sebebiyle eğitim ve sağlık gibi temel sosyal hizmetlerin bilhassa uzak adalarda yaşayan nüfusa ulaştırılmasında önemli zorluklarla karşı karşıya kalınıyor.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.