Şoktalar! Müslüman düşmanı partinin üyesi Müslüman oldu

Şoktalar! Müslüman düşmanı partinin üyesi Müslüman oldu

Almanya'nın aşırı sağcı ve Müslüman düşmanı partisi AfD'nin yerel bir siyasetçisi Müslüman oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Alternative für Deutschland adlı parti geçtiğimiz seçim yeterli oy oranı alarak meclise girmeye hak kazanmıştı. Kurulduğu günden beri Müslümanları kışkırtan ve ötekileştiren partinin yerel bir üyesi geçtiğimiz gün Müslüman oldu.

AfD'nin doğu Havelland bölgesindeki başkan yardımcısı Arthur Wagner, uzun zamandır araştırdığı İslamiyet'i tanıdığını ve Müslüman olduğunu belirtti. Karar Almanya'daki aşırı sağcılar içinde şok etkisine neden olurken, Müslümanları bir hayli sevindirdi.

Wagner, tepkilerden korktuğu için yorum yapmaktan kaçındı. 48 yaşındaki siyasetçi Der Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, "Bu özel bir konudur" ifadelerini kullandı.

Wagner, geçenlerde Brandenburg eyaletindeki AfD yönetim kurulundan istifa ettiğini doğruladı ancak dini inançlarından dolayı olmadığını savundu.

Rus kökenli bir Alman olan Wagner, 2015 yılından bu yana AfD'nin temsilciliğini yapıyordu. Kiliseler ve dini cemaatler için sorumluluk alan devlet komitesinin bir üyesiydi.

İslam ve göç karşıtı partiye katılmadan önce, Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratları (CDU) üyesiydi.

Wagner'in bu kararının parti içinde kaygılara neden olduğu bilinse de, AfD'nin açıklamasında Wagner'in inancının kendileri için sorun olmadığı belirtildi. AfD ısrarla Wagner'in ayrılışının din ile alakası olmadığını savunuyor.

Muslimnews'in haberine göre şu an Almanya'nın en büyük 3. partisi konumunda olan AfD, geçen yıl kabul edilen temel programda "İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını" iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum