Sokakta kalanlara yardım eli uzandı

Sokakta kalanlara yardım eli uzandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış gününde evsizlere yardım elini uzatarak yurda yerleştiriyor.

Güçsüzler Yurdu Müdürü Şahin, "Polis ve zabıta ekiplerinin desteğiyle sokakta kalan kişileri tespit ederek, soğuk havalarda kim olduğuna bakmaksızın kapımızı açtık" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış gününde sokakta kalan evsizlere Güçsüzler Yurdu'nu açtı. Uzun yıllardır engelli ve kimsesizlere hizmet veren belediyeye ait Güçsüzler Yurdu, artık evsizlerin de sığındığı mekan haline geldi. Hayata geçirilen uygulama kapsamında polis ve zabıta ekiplerinin desteğiyle kimsesiz ve evi olmayanlar tespit edilerek, yurda yerleştirilmeye başladı. Uygulama kapsamında ihbarları değerlendiren ekipler, ulaştıkları evsizleri yurda yerleştiriyor. Güçsüzler Yurdu, evsizleri ağırlamak için vatandaşlardan destek bekliyor. Güçsüzler Yurdu Müdürü Cemil Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatı doğrultusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Bu kapsamda polis ve zabıta ekiplerinin desteğiyle kentin farklı noktalarında sokakta kalan kişileri tespit ederek, yurtta ağırlamaya başladıklarını belirten Şahin, ilk etapta iki kişiye ulaşıldığını ifade etti. Kentteki tüm evsizlere cevap verebilmek için hazırlıkların tamamlandığını aktaran Şahin, "Yurt genelinde olduğu gibi hava şartları Gaziantep'te de zorlu hale geldi. Bizler de bu duruma duyarsız kalamazdık. Her canlıya sahip çıkılması gereken şu dönemde yurdumuzu evsizlere açtık. Soğuk havalarda kim olduğuna bakmaksızın sokakta kalan herkese kapımızı açtık" dedi.

'VATANDAŞTAN DESTEK BEKLİYORUZ'

Uygulama kapsamında polis ekiplerinin ulaştığı iki kişinin yurda yerleştirildiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Evsizlerin her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız ama bu noktada vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Çevrelerindeki kimsesiz ve evsiz kişileri bize yönlendirmelerini istiyoruz. İsterlerse evsizleri yurdumuza kendileri getirsin, isterlerse durumu polis ve zabıta ekipleriyle paylaşsın. Bu bir insanlık görevi. Hep birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız."

'BURADA BEBEK GİBİ BAKIYORLAR'

Yurda yerleştirilen 63 yaşındaki Ali İbili, geçimini çöp toplayarak sağladığını belirterek, geceleri uygun bulduğu herhangi bir yerde konakladığını söyledi. Yurda yerleştirildiği için mutlu olduğunu belirten İbili, "yurttan memnun musun?" şeklindeki soruya, "Burası iyi olmaz mı? Benim kaldığım yerleri bir görseydiniz. Bizi buraya yerleştirenlerden Allah razı olsun. Geceleri üşüyordum ama burada bize bebek gibi bakıyorlar" diye yanıt verdi.

3 EVİ VAR, SOKAKTA YAŞIYOR

İsmail Temel de (55) üç evi olduğunu ancak çocuklarının kendisini istemediği için, birkaç ay önce evini terk edip sokakta yaşamaya başladığını vurguladı. Eşinin sağ olup olmadığı sorulduğunda gözyaşlarına hakim olamayan Temel, "Keşke eşim öleceğine ben ölseydim. O öldüğünden beri rezilim. Burası sıcacık. Uzun zamandır böyle ısınmamıştım. Besleyip büyüttüğüm çocuklarım bana bakmadı ama buradaki insanlar bizimle ilgilenip, her ihtiyacımızı karşılıyorlar." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.