Sokakta çalışan çocuklara yardım eli uzandı

Sokakta çalışan çocuklara yardım eli uzandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde trafik ışıklarında dilenen ve peçete satan çocukların belediye tarafından karınları doyurularak ihtiyaçları giderildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde trafik ışıklarında dilenen ve peçete satan çocukların belediye tarafından karınları doyurulduktan sonra ihtiyaçları sağlandı.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde trafik sinyalizasyon lambalarında dilendirilen, peçete sattırılan ve araçların camlarını silen küçük yaştaki çocukları belediye tesislerine getirdi. Çocuklar tesisteki yemekhanede ilk olarak karınlarını doyurdu. Daha sonra belediyenin ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı kurduğu sosyal markete getirilen çocukların eksikleri giderildi.

"Çocukların yerleri sokaklar değil, ailelerinin yanıdır"

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada, sokakta çalıştırılan çocukların sadece Tarsus'un değil ülkenin sorunu olduğunu belirtti.

Çocukların bu şekilde çalıştırılmasının doğru olmadığını belirten Can, "Çocukların yerleri sokaklar değil, okullar ve ailelerinin yanıdır. Çocukların topluma kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonraki çalışmalarımızda çocukları bu şekilde sokağa bırakan ailelere Kabahatler Kanununda hükmü olan işlemleri yapacağız." ifadesini kullandı.

Belediye tesislerinde yemeklerini yiyen ve kıyafet alınan çocuklar daha sonra evlerine götürüldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.