Sokak hayvanları için 'özel ambulans'

Sokak hayvanları için 'özel ambulans'

Çankırı Belediyesi tarafından çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanlara zamanında müdahale edilmesi için satın alınan, her türlü teknik donanıma sahip ambulansta, 4 ayda 100'ün üzerinde hayvan sağlığına kavuşturuldu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentte sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını söyledi.
 
Belediye olarak her canlıya gereken önemi verdiklerini belirten Dinç, "Özellikle sokaktaki sahipsiz hayvanlarımız Çankırı Belediyesi'nin sıcak ve şefkatli kolları arasındadır. Parklara koyduğumuz suluk ve yemliklerin yanı sıra gezici hayvan ambulansı çok önemli bir hizmettir. Ambulansımız hayvanların rehabilitesinde ve tedavilerinde, ihtiyaç duyuldukça da kısırlaştırılmasında kullanılıyor" diye konuştu.
 
Dinç, ambulansın hizmete başladığından itibaren birçok vakaya müdahale ettiğini dile getirerek, "Her türlü modern tekniğin yer aldığı ambulansımız, içinde ameliyat bile yapılabilen klinik özelliği taşımasıyla Türkiye'de ilktir. İlçe ve köylere de hizmet veriyoruz. Özellikle trafikte araç çarpması sonucu yaralanan hayvanlar, yapılan acil müdahaleyle telef olmaktan ya da sakat kalmaktan kurtuluyor" ifadesini kullandı.
 
En çok kedi ve köpeğe müdahale edildi
 
Veteriner Zekeriya Öcal da ambulansın geniş bir donanıma sahip olduğunu, içinde oksijen tüpleri, ameliyat aletleri, sterilizasyon araçları ve serumların da bulunduğunu dile getirdi.
 
Sokak hayvanların çeşitli nedenlerle yaralanması ya da rahatsızlanması durumunda tedaviye alındığını anlatan Öcal, bu tür ihbarlarda acilen olay yerine gittiklerini, hayvanlara da gereken önemi verdiklerini aktardı.
 
En çok kedi ve köpeklere müdahale ettiklerini vurgulayan Öcal, leylek, kartal, şahin gibi yaban hayvanlarına da tedavi uyguladıklarını açıkladı.
 
Zekeriya Öcal, hayvanların gerekli tedavi ve bakımlarının ardından doğaya salındığını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.