Soğuktan buz tutan eşeklere mahalleli sahip çıktı

Soğuktan buz tutan eşeklere mahalleli sahip çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinin yüksek kesimlerinde buz tutmuş durumda bulunan sahipsiz 4 eşek, mahalle muhtarı ve vatandaşlar tarafından korumaya alındı

Beyşehir ilçesinin dağlık kesiminde buz tutan eşeklere mahalle halkı sahip çıktı.

Dağ köylerinin yollarını kardan temizlemek için çalışan iş makinesi operatörünün girişimleriyle Dumanlı Mahallesi'ne getirilen 4 sahipsiz eşek muhtar ve vatandaşlar tarafından korumaya alındı.

Operatör Hasan Güneş, Dumanlı bölgesinde yol açmak için çalıştığı sırada eşeklerin dağda buz tuttuğunu görünce Dumanlı Mahallesi Muhtarı Süleyman Yayla'ya haber verdi.

Kar yağışının ardından buz tutan 4 eşek, mahalleye getirilerek, vatandaşların hayvan barınaklarına bırakıldı.

Dağlık alanda buz tutan eşeklerin görüntüsünü cep telefonuyla çeken Güneş, "En son Ecirli Mahallesi'ne bir diyaliz hastasını ulaştırdıktan sonra Dumanlı Mahallesi'ne dönüş yaptığımız zaman karşılaştığımızda soğuktan buz tutan eşekleri görünce muhtarlığa haber verdik. Muhtar da bu konudan bayağı bir vicdan azabı çekiyordu. Bunlara sahip çıktı" dedi.

Muhtar Yayla da soğukta buz tutmuş durumda 4 eşeği sahiplendiklerini ifade ederek, "Bunlardan birini ben ahırıma ineklerimin yanına aldım. Üçünü ise mahallemizden sahip çıkmak isteyen 3 kişiye verdim, onlar bakıyor. Şu an besliyoruz ve sağlık durumları iyi. Onlara bu yapılan vicdansızlık" diye konuştu.

Yaz döneminde yük taşımacılığında kullanılan bu hayvanların kışın beslenme masrafları nedeniyle doğaya bırakıldığını anlatan Yayla, böyle durumların bölgede sık yaşandığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.