Soğuk kış aylarında hastalıklara karşı yapılması gerekenler

Soğuk kış aylarında hastalıklara karşı yapılması gerekenler

Soğuk kış günlerinde kapımızda hazır bekleyen üst ve alt solunum hastalıkları, grip, zatürre hatta hipertansiyon gibi hastalıklara karşı Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Küçükyılmaz, yapılması gerekenleri anlattı

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Küçükyılmaz, kış mevsiminde yaşanılan hastalıklar ile ilgili bilgiler verdi. Bu hastalıklara karşı alınması gereken önlemler konusunda uyarılarda bulundu. Dr. Küçükyılmaz, hastalıkla ilgili yapılacak olan aşıların mutlaka doktor kontrolünde olması gerektiğini ve hastalığın tanısı ve takibinin önemli olduğunu söyledi.

Takip önemli
Türkiye'de 18 yaşından büyüklerde her 3 kişiden birinde hipertansiyon olduğunu belirten Dr. Küçükyılmaz, ''Hipertansiyon tanısı çok önemli, çünkü kalp-damar hastalıklarımızı etkiliyor. Hastalarımızın en ufak bir şikâyeti hipertansiyonun habercisi olabilir. Bu nedenle bir sağlık kuruluşunda hipertansiyon takipleri düzenli olarak yapılmalı. Hipertansiyon şüphesi olanlar tam teşkilatlı bir hastanede multidisipliler bir yaklaşımla dahiliye, kardiyoloji, nefroloji polikliniklerinin kontrolünde tedavi altına alınmalıdır. Hipertansiyon ve iskemik kalp hastalığı tanısı ile takip edilen hastalarda aynı diyabet vakalarında olduğu gibi kışa girerken kontrolden geçmeleri çok doğru olacaktır'' diye konuştu.

Kilo vermenin yazı kışı olmaz
Tüm dünya da olduğu gibi, yurdumuzda da hem kadınlarda hem de erkeklerde obezite sıklığı gittikçe artığına dikkat çeken Dr. Küçükyılmaz, ''Obezitesi olanların, genellikle kış sonu bahar-yaza girerken kilo verme isteği daha çok artar, ama bu kış aylarına girerken kilo vermemiz gerekmiyor anlamına gelmez. Kilo vermenin yazı-kışı olmaz. Kışa girerken de kilo vermek için ilgili doktorlardan ve diyetisyenlerden profesyonel yardım almalıyız'' şeklinde konuştu.

Enfeksiyonlara dikkat
Soğuk kış aylarına girerken, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları sıkça görülmeye başlandığının bilgisini veren Dr. Küçükyılmaz, ''Bu enfeksiyonlara karşı hazırlıklı olmak için özellikle 65 yaşın üstünde olanların, diyabet hastalarının, Mutlaka grip ve zatüre aşısı olmadan önce doktor muayenesinden geçin. Aşıyı yine doktor kontrolünde yaptırın'' dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum