Soğuk algınlığı ihmale gelmez

Soğuk algınlığı ihmale gelmez

Yerköy Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sümeyra Yıldırım, kış aylarının mevsimsel hastalığı olan soğuk algınlığının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, hastaları, doktor kontrolü olmadan ilaç kullanmamaları konusunda uyardı.

Dr. Yıldırım, yaptığı açıklamada, soğuk algınlığının; okul, iş yerleri gibi toplu yaşam alanlarını paylaşan kişiler arasında hızla yayılan ve bulaşıcı olan bir rahatsızlık türü olduğunu kaydetti. Soğuk algınlığının burun akıntısı ile başladığını, salgınlara yol açan yüksek derecede bulaşıcı viral bir enfeksiyon olduğunu kaydeden Yıldırım, halsizlikle birlikte vücut direncini de düşürdüğünü belirtti.

Burun tıkanıklığı, hapşırık, boğaz ağrısı, öksürük ve baş ağrısının da soğuk algınlığında görüldüğünü anlatan Yıldırım, "Ateş, 37-38 derece arasında seyreder. Halsizlik, kırgınlık da görülebilir. Eğer bakteriler de olaya eklenirse, orta kulak iltihabı, sinüzit, bronşit veya zatürre gelişebilir. Buna bağlı olarak da kulak ağrısı, akıntı, balgam çıkarma, yüksek ateş gibi şikayetler eklenebilir." dedi.

Soğuk algınlığı tedavisinde istirahatin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu süreçte bol ılık sıvı tüketilmelidir. Ihlamur, adaçayı, nane, limon çayları bunun için idealdir. Mandalina, portakal, havuç, greyfurt gibi meyveler ve her türlü sebze bolca yenmelidir. Halsizliği ve kırgınlığı alması ve burun tıkanıklığının giderilmesi için de doktor kontrolünde ilaçlar, burun açıcı ilaçlar alınabilir." önerisinde bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.