Soğuğa Karşı, Günde Bir Tatlı Kaşığı Bal Yiyin

Soğuğa Karşı, Günde Bir Tatlı Kaşığı Bal Yiyin

Bal ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Özkan, aniden bastıran soğuklar karşısında tüketicilere bal ve arı ürünleri tüketerek hastalıklardan korunma tavsiyesinde bulundu.

Özkan, her gün bir tatlı kaşığı bal yemenin, 1-2 bardak ılık bal şerbeti içmenin ve 2-3 kaşık polen tüketmenin kış aylarını sağlık geçirmede çok etkili olacağını vurguladı.
 
Özkan, yaptığı açıklamada, bal ve polenin vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi pek çok yaşamsal madde içermekte olduğunu hatırlatarak, en değerli gıdalardan biri olarak kabul edildiğini söyledi. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir gibi minarellerin yanı sıra balın türüne göre içerdiği çeşitli faydalı bileşenlerle sağlıklı hayatın vazgeçilmez besinlerinden biri olduğunu dile getirdi.
 
Özkan, bal ile bazı rahatsızlıkların hafifletilebileceğini anlatarak şöyle konuştu: "Boğaz ağrısını hafifletir ve öksürüğü keser: Ballı ılık su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcıdır. Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki öksürüğü de azaltmaya yardım eder. Bal şaşırtıcı bir bakteri öldürme özelliğine sahiptir. Bu özellik baldaki eşsiz enzimlerden kaynaklanmaktadır. Balın içindeki antioksidanlar ise kötü olan serbest radikallerle savaşır. Vücudunuzun toksinlerden arındırır: Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır. Her sabah bir tatlı kaşığı bal tüketmeniz güne enerji dolu başlamanıza yardımcı olur. Enerjinizi artırmak gün içerisinde ılık ballı suyu tercih edin. Vücudunuz çok az susuz kalsa bile kendinizi uyuşuk, tembel ve halsiz hissedersiniz. Bunu önlemek için ılık bal şerbeti eşsiz bir içecektir."
 
Arıların yavrularını beslemek için çiçeklerden topladığı polenin kıymetli bir protein, vitamin ve mineral kaynağı olduğunu anlatan Özkan, polende 18 çeşit amino asit, 10 farklı mineral madde, B grubu vitaminlerinin tümüne ek olarak C, D, E vitaminleri, doğal hormon, enzim, koenzim, pigment, karbonhidrat ve fermentler bulunduğunu kaydetti. Polenin, bir canlının büyüyüp gelişebilmesi için günlük alınması gereken aminoasitleri, vitaminleri ve mineral maddeleri yeterli miktarlarda ve denge içinde bulunduran yegane doğal besin maddelerinden olduğunu vurgulayan Özkan, faydalarını ise şöyle sıraladı: "Zihinsel ve bedensel yorgunluklarının giderilmesinde, Çocukların sağlıklı gelişmesi ve beslenmesinde, Düşünme, araştırma ve çalışma gücünün artırılmasında, Sporcuların ve yarış hayvanlarının performanslarının artırılmasında, kansızlığın giderilmesinde, karaciğer, prostat ve kanser hastalıklarında şifa.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.