Sofuoğlu: Ülkeme armağan olsun

Sofuoğlu: Ülkeme armağan olsun

Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun bitimine bir yarış kala İspanya’da 5. defa dünya şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu, dün bir basın toplantısı düzenledi.

“Şampiyonluk ülkeme armağan olsun” diyen Red Bull sporcusu Sofuoğlu “Sezona şanssız başlamıştık ama bir yarış kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ederim. Ayrıca Federasyon Başkanımızın ve sponsorlarımın desteği olmasaydı bu başarının gelmesi zordu” ifadelerini kullandı. Sofuoğlu, “Neden Moto GP’de yarışmıyorsun” sorusuna karşılık ise “Ben kimseye kendimi ispat etmek zorunda değilim. Moto GP ayrı bir kategori, ben orada yarışan birçok pilotu zamanında geçtim” cevabını verdi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar’da Sofuoğlu’nun başarılarıyla gurur duyduklarını söylerken “Bu kapı Kenan Sofuoğlu ile açıldı bundan sonra da devam edecek. Arkasından Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk gibi yetenekler geliyor” dedi. 

ARTIK GENÇLERİ YETİŞTİRECEK
5. şampiyonlukla birlikte kariyerini tamamladığını söyleyen Kenan, “Benim için kariyer olayı bitti. Yarışmaya devam edeceğim ama amacım İstiklal Marşı’nı dinletmek, Türk bayrağıyla tur atmak ve benden sonra gelecek sporculara kapı açmak. Önümüzdeki sezon dünya şampiyonu olmasam da çok üzülmem” dedi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.