Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez Beyefendiye bir çağrı

Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez Beyefendiye bir çağrı

Kendi adıma, Diyanet kurumunun başında olmasından dolayı mutlu olduğum ve iftihar ettiğim bir insan Mehmet Görmez Beyefendi hakikaten… Takip edebildiğim kadarıyla ilmi, irfanı, birikimi, nezaketi, vizyonu, meseleleri ele alışı, muktesebatı, toplumun hemen her kesimini kucaklayabilme becerisi ve hitabetiyle, bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı vazifesini omzunda bihakkın taşıyabildiğini düşünüyorum. İnşallah ehli imanın dua ve tavsiyeleriyle de daha da külli hayırlara vesile olur, ümit ediyorum.

Sözü dolandırmadan, çok uzun yılladır birçok mümin gibi içimi kanatan ve özellikle geçtiğimiz Cuma günü his dünyamdaki bardağı taşırıp bu yazıyı yazmama vesile olan bir problemi dile getirmek istiyorum: Hutbelerde Cami İmamlarının cemaatten yardım talep etmesi rezaletini…

Cuma gibi bir çok müminin buluştuğu, külli bir ibadetin farzlarından olan ve hitabat-ı Rabbaninin mümessilliğinin yapıldığı bir konumda, bu istek hiç şık ve nezih durmuyor! İman ve İslam hakikatlerine dair veciz ve bereketli hutbelerden sonra tam da cuş-u huruşa ermişken yüreğimiz ve Rabbin huzuruna çıkma arefesinde iken, birden, İslam’ın izzetini üzerinde taşıyan imamların, onca ayet ve hadisin arasına
“Muhterem cemaat! Bilmem nerdeki bilmem ne bilmem nesi için yardımlarınızı talep ediyoruz!” duyurusunu yapması yakışmıyor!

Bu toplumda imam efendilerin bir ağırlığı var; böyle lüzumsuz prosedürlerle bu insanların ve daha da önemlisi hutbe makamının konumuna toz konduracak işlerden vazgeçelim artık!

Bu topraklarda yaşayan insanlar zaten yardım yapma konusunda yeterince bilinçli… Ne imam söyledi diye yardım yapar, ne de söylemedi diye vazgeçer! Bağışlayın ama dinin mümessilleri olan bu insanları dilenci yapmak hiç ama hiç hoş değil!

Nasıl olsa bu işi yapan görevliler, farz çıkışında Perşembe pazarında tekstil ürünü satar gibi bağırıyorlar “Ne verirsen elinle, o da gelir seninle! Allah razı olsun”  diye… Lütfen imamları karıştırmayın bu işe!

Yahu bıktık zaten para istenilmesinden! Haftada bir dünyadan sıyrılalım istiyoruz, orada da imamlar bırakmıyor yakamızı!

Hasılı, bu işin çözümü kolay: para toplayan görevlinin koluna bir kolluk takıp imamların istemesini engellemek… Merak etmeyin kimse “İmam hutbede para istemedi, dışarıda para isteyenler dolandırıcı mı acep?” diye düşünmez.

Çok kıymetli Diyanet İşleri Reisimizden acil talebimizdir. Ve Allahın izniyle bu konuyu çözse çözse bir tek o çözebilir. (Osman)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum