SMDK'dan Filistinli mültecilere yardım çağrısı

SMDK'dan Filistinli mültecilere yardım çağrısı

SMDK Başkanı Hoca, Yermuk Kampı'ndaki Filistinli sivillerin Esed rejiminin varil bombaları ve DAEŞ'in saldırılarından korunmasını" istedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Özgür Suriye Ordusu ve diğer silahlı muhalif gruplara çağrıda bulunarak, Yermuk kampındaki Filistinli "Sivillerin Esed rejiminin varil bombaları ve DAEŞ'in saldırılarından korunmasını" istedi.

"Kamptaki sivillerin vahşice bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu" söyleyen Hoca, "Esed rejimi ve DAEŞ’in eş zamanlı olarak kampa saldırdığını, 700 gündür rejimin ablukasına direnen sivilleri hedef aldıklarını" ifade etti.

"Esed rejiminin aylardır kampı ele geçirmeye çalıştığını ancak kahramanca bir direnişle karşılaşarak başarısız olduğunu" söyleyen Hoca, "Ancak şimdi DAEŞ görevini yerine getirerek Esed’in işini kolaylaştırıyor. Şuan kamp sakinleri DAEŞ ve Esed’in pençeleri arasında" dedi.

Şam’ın güneyindeki silahlı muhalif gruplara, "Esed ve DAEŞ saldırısına maruz kalan kamptaki muhalif güçlere destek olunması için harekete geçme" çağrısında bulunan SMDK Başkanı, "Esed ve DAEŞ arasındaki bu çirkin koalisyonu başarısızlığa uğratın’’ ifadelerini kullandı.

Acil insani yardım çağrısı

Hoca, insani yardım kuruluşlarına ise "Bölgeye acil ilk yardım ve gıda malzemesi desteğinde bulunulmasını kamptaki yaşlı, kadın, çocuk ve yaralıların tahliyesi için güvenli çıkış noktalarının oluşturulması" çağrısında bulundu.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. 

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) göre kampta yaşayan 18 bin sivilin 3500’ü çocuk. Esed rejiminin ablukası nedeniyle ciddi gıda ve sağlık malzemesi yoksunluğu bulunan kampta şu ana  kadar bu yüzden 200 kişinin öldüğü biliniyor. 

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olanYermuk'ta ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin kişi olduğu bildiriliyor.

2 bin Filistinli tahliye edildi

Bu arada, Suriye'deki Filistin mülteci kamplarından sorumlu Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Ahmed el-Mecdelani, FKÖ'nün Suriye rejiminin kuşatması altında bulunan ve terör örgütü DAEŞ'in büyük bir kısmını ele geçirdiği Yermuk Mülteci Kampı'ndan 2 bin kişiyi tahliye ettiğini kaydetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.