Smart, elektrikli otomobil üretiyor

Smart, elektrikli otomobil üretiyor

Alman otomotiv devi Mercedes'in bünyesinde bulunan Smart, 3 yeni elektrikli otomobili piyasaya sürmeye hazırlanıyor. ForTwo, ForTwo Cabrio ve ForFour adı altında tanıtılan otomobillerde Renault Zoe motoru kullanılıyor.

Elektrikli otomobillerin yaygınlaştığını ve birçok dünya devi otomotiv üreticisinin elektrikli otomobil üretme hazırlığı içinde olduğunu önceki haberlerimizde belirtmiştik.

Hem sessiz, hem konforlu, hem çevreci hem de tasarruflu sürüş deneyimi sunan elektrikli otomobiller, üreticiler ve tüketiciler için oldukça dikkat çekici hale gelmeye başladı. Zira bildiğimiz üzere yeryüzündeki petrolün eninde sonunda tükeneceği öngörülüyor. Bu nedenle artık alternatif enerji kaynaklarına geçmek gerekiyor.İşte elektrikli otomobil hazırlığında olan markalardan birinin de Smart olduğunu öğrendik. 1994 yılında Alman otomotiv devi Mercedes tarafından kurulan şirket, özellikle kalabalık şehirlerde park sorunlarının üstesinden gelmek için otomobil üretmeyi hedefliyordu. Bu doğrultuda Smart marka otomobillerin boyutları oldukça küçük olarak tasarlandı ve yapısı itibariyle elektrikli kullanım için oldukça ideal görünüyor.Ana akıma hitap eden otomobil markaları baktığımızda elektrikli araç olarak karşımıza Renault Zoe çıkıyor. Zira hem küçük boyutlu hem de oldukça konforlu olan bu araç, şehir içinde ideal bir elektrikli otomobil deneyimi sunuyor. Bu vesileyle Smart, Renault ile işbirliğine giderek yeni elektrikli otomobillerinde Zoe'de kullanılan motorun kullanılmasına karar vermiş.

Smart 3 modelinde (Fortwo, Fortwo cabrio ve Forfour) elektrikli motor kullanacak. Araçların motor gücü 81 beygir, tork değeri ise 160 nm olacak. Maksimum hızı 130 km/s olarak belirlenen aracın tam dolu şarj ile gidebileceği maksimum yol ise 160 km.

Gördüğümüz üzere yeni elektrikli Smart'ların da menzili Renault Zoe gibi kısa. Smart bu bakımdan meraklılarını üzecek gibi görünüyor. Zira diğer otomobil üreticileri de aynı şekilde menzil konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu durumda en başarılı konumda olan firma hala Tesla Motors olarak görünüyor. Bildiğimiz gibi Tesla Motors'un elektrikli otomobilleri 500 km yol gidebiliyor.Aracın gaz pedalında hassasiyeti düşürerek maksimum tasarruf sağlayan ekonomik mod, trafik akışına göre otomatik ayarlanan sürüş modu, maksimum menzil için akıllı klima kontrol sistemi, mobil aplikasyon ile uzaktan erişim gibi özellikleri bulunuyor.

Bildiğimiz üzere bu hafta sonu Paris Otomobil Fuarı düzenlenecek. Smart'ın yeni elektrikli otomobillerini burada tanıtması bekleniyor.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.