Slovenya'ya 370 bin 654 sığınmacı giriş yaptı

Slovenya'ya 370 bin 654 sığınmacı giriş yaptı

'Slovenya İçişleri Bakanlığı, 16 Ekim'den itibaren ülkeye toplam 370 bin 654 sığınmacının giriş yaptığını bildirdi.

Slovenya İçişleri Bakanlığı, 16 Ekim'den itibaren ülkeye toplam 370 bin 654 sığınmacının girdiğini, 356 bin 587 sığınmacının da ülkelerinden Avusturya'ya geçtiğini bildirdi.

 Daha iyi bir yaşam umuduyla evlerini terk eden ve Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların koridor bölge olarak kullandıkları Slovenya'nın Avusturya sınırındaki Sentilj sınır kapısı geçici süreliğine trafiğe açıldı.
 
Slovenya Polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralık ayının başında sığınmacı akınını kontrol altına alabilmek için kapatılan Sentilj sınır kapısının Slovenya ile Avusturya polisinin karşılıklı anlaşması sonucu, bugün Türkiye saati ile 7.00 ila 21.00 arasında araç geçişine açık kalacağı kaydedildi.
 
Açıklamada, trafik yoğunluğunun azaltılması için sürücülere kurallara uyulması çağrısı yapıldı.
 
Slovenya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Macaristan'ın Hırvatistan sınırını kapattığı 16 Ekim'den itibaren ülkeye toplam 370 bin 654 sığınmacının giriş yaptığı, 356 bin 587 sığınmacının ise Slovenya'dan Avusturya'ya geçtiği ifade edildi.
 
Çoğunlukla Suriye, Irak ve Afganistan gibi çatışmaların sürdüğü ülkelerden kaçan sığınmacılar, deniz yoluyla ulaştıkları Yunanistan'dan Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan rotasını takip ederek Slovenya'ya, buradan da Avusturya'ya gidiyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.